Online bijeenkomst op 25 maart over notenteelt op Zuid-Hollandse bodem

  • Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland

Past dat, notenteelt in je huidige bedrijfssysteem en zou je wel eens wat meer willen weten over de mogelijkheden? Afgelopen donderdagavond 25 maart, heeft Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland een avond georganiseerd voor agrarische ondernemers in Zuid-Holland.

Meer dan 50 geïnteresseerden hadden zich aangemeld. De laatste jaren is er (hernieuwde) belangstelling voor de Nederlandse noot, ook stijgt de vraag naar noten. Daarnaast biedt de notenteelt voordelen in het vastleggen van koolstof, voorkomen van uitspoelen van nutriënten en het verbeteren van bodem- en waterkwaliteit. Kortom, notenteelt heeft als verdienmodel veel potentie, maar hoe past notenteelt in jouw bedrijfssysteem?

Integreren in je huidige bedrijfssysteem
Tijdens de bijeenkomst werd dieper ingegaan op: Past agroforestry bij jou? Wat zijn de voordelen van notenteelt? En waar liggen de uitdagingen in notenteelt? door Ton Baltissen, schrijver van het boek 'De teelt van hazelnoten' en voorzitter van De Notenvereniging. Daarnaast heeft Michaëla van Leeuwen, melkveehoudster, toegelicht hoe zij de notenteelt integreerde op hun bedrijf. 

We zijn benieuwd wat je ervan vond!
En daarom vragen wij de deelnemers om onderstaand evaluatieformulier in te vullen. 

Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland zoekt een demoplek
Vruchtbare Kringloop Zuid Holland ondersteunt een aanleg van een veld met noten in Zuid-Holland. Is dit iets voor jou? Het demoveld betreft een aanleg van circa 50 notenbomen, walnoot of hazelnoot. Het plantmateriaal wordt (deels) betaald uit het project. Heb je interesse? Geef dit dan aan in onderstaand formulier. 

Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland, een project van LTO Noord
Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland streeft naar een gezonde voedingsbodem voor agrarisch ondernemen met perspectief en is een project van LTO Noord. LTO Noord stimuleert notenteelt in Nederland. Zij ziet dit als kans voor haar leden op economisch en ecologisch gebied. 

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.