Uitnodiging demo ochtend Eiwit van Twents Land en Bodemboost voor eiwit

 • Vruchtbare Kringloop
 • Overijssel
 • Noord-Oost Twente
 • West Twente
 • West Overijssel
 • Regio Oost

Wil je meer weten over mais met stokbonen, bodementing, vochtsensoren en kruidenrijk grasland? Kom dan dinsdag 12 oktober om 10.00 uur naar de demonstratieochtend in Deurningen.

Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mail adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Aanmelden demo ochtend Eiwit van Twents land

Wil je meer weten over mais met stokbonen, bodementing, vochtsensoren en kruidenrijk grasland? Kom dan dinsdag 12 oktober om 10.00 uur naar de demonstratieochtend in Deurningen. Laat je inspireren hoe je meer eiwit van eigen land kunt winnen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Maïs met stokbonen: Kom kijken op ons demoveld hoe het eruit ziet als de maïs rijp is, hoor de ervaringen van onkruidbestrijding, het inzaaien en het hakselen én ontvang van Movo Zaden meer achtergrondinformatie en opbrengstcijfers van deze combinatieteelt.
 • Bodementing: Kun je door het toevoegen van goede bacteriën aan de mest inderdaad meer eiwit winnen? Op het oog konden we dit niet beoordelen, maar we hebben gemeten en we zetten de gegevens voor je op een rij van het effect van bodementing in maïsland en grasland.
 • Vochtsensoren in de melkveehouderij: Welke informatie geeft een vochtsensor mij? Is beregenen op sensor beter dan met het blote oog? Welk effect heeft vocht op de groei van gras en op het bodemleven? En, kan het eigenlijk wel uit voor een melkveehouder? Op onze demovelden kunnen we 2 verschillende sensoren laten zien met verschillende functionaliteiten.
 • Kruidenrijk grasland: Ook vandaag is er de gelegenheid om verschillende kruidenrijke grasmengsels te bezichtigen en de resultaten en ervaringen te horen.

Datum: Dinsdag 12 oktober van 10.00 – 12.30 uur.

Locatie: Erve Mentink, Gammelkerstraat 14, 7561PH Deurningen

Aanmelden: Vooraf aanmelden is gewenst en kan via het bovenstaande aanmeldformulier.

Organisatie

Deze demonstratieochtend over hoe je in Twente  het percentage eiwit van eigen land kunt verhogen wordt georganiseerd door Eiwit van Twents Land, Mineral Valley Twente en Vruchtbare Kringloop Overijssel.

 • Eiwit van Twents Land: Eiwit van Twents Land is een project op initiatief van 5 melkveehouders uit Noord Oost Twente. In twee jaar testten zij in samenwerking met het Louis Bolk Instituut verschillende maatregelen om het percentage Eiwit van Eigen Land op hun bedrijf te verhogen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering van Provincie Overijssel.
 • Bodemboost voor Eiwit: In deze Mineral Valley proeftuin wordt door middel van het toevoegen van Myrazonit een “boost” aan de bodem gegeven. Daarmee willen we de werkingscoëfficiënt van toegediende meststoffen verhogen en meer organische stof opbouwen in de bodem. Het uiteindelijk doel is een hogere eiwitopbrengst per hectare. Drie Twentse LTO Noord-afdelingen zijn medeoprichter van Mineral Valley Twente
 • Vruchtbare Kringloop Overijssel: In de zomer van 2015 ging Vruchtbare Kringloop Overijssel van start met ruim 250 melkveehouders. Het project richt zich op het verbeteren van de bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit en economische duurzaamheid in de agrarische sector. Het project is een initiatief van LTO Noord en laat zien dat een vitale bodem de basis is voor een vitaal platteland.