Zon op Dak Drenthe Informatiebijeenkomst via Teams

De gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze nodigen jullie in samenwerking met LTO Noord en Provincie Drenthe graag uit voor een online informatieavond over zonne-energie op daken.

We organiseren deze op woensdag 16 juni en woensdag 23 juni 2021, ook de netbeheerder sluit aan. De informatieavonden vinden plaats via Teams.

Quickscan Zon op Dak

Je hebt een Quickscan ontvangen vanuit LTO Noord, of ontvangt deze binnenkort. Deze scan maakt op basis van openbare gegevens een indicatie van de kosten en baten van zonnepanelen op jouw dak. Als je een meer specifieke berekening wilt ontvangen, kun je gebruik maken van de energiescan van Zon op Dak. Hierover lees je in de brief over de Quickscan meer.

Voordelen van zonnepanelen op agrarische daken

Niet iedereen is bekend met de mogelijkheden van zonnepanelen op agrarische daken en het verdienmodel is per bedrijf verschillend. De subsidieregelingen van het Rijk (SDE++-regeling en ISDE regeling) maken een goed rendement mogelijk.

Het plaatsen van zonnepanelen op agrarisch dak heeft de volgende voordelen:

  • Agrarische ondernemers kunnen beter voorzien in hun eigen energiebehoefte, of die van de lokale omgeving;
  • Met een terugverdientijd van 5 tot 10 jaar is het een rendabele investering;
  • Zonnepanelen passen goed bij een energieneutrale bedrijfsvoering;
  • Het is goed voor het imago van de agrarische sector;
  • Agrarische ondernemers dragen hiermee bij aan de klimaatdoelstellingen.

Plan van aanpak

Het plaatsen van zonnepanelen gaat echter niet vanzelf. Om meer zonnepanelen op agrarische daken te realiseren hebben gemeente Tynaarlo, Noordenveld, Aa en Hunze, Provincie Drenthe, de netbeheerder en LTO Noord een plan van aanpak ontwikkeld dat wij tijdens de informatieavond zullen toelichten. Ook ontvang je informatie over het investeren in zonnepanelen op jouw dak, welke subsidiemogelijkheden er de komende jaren beschikbaar zijn en hoe het zit met het elektriciteitsnet in het gebied.

Datum en locatie

De informatieavonden zijn op woensdag 16 juni en woensdag 23 juni 2021, vanaf 19:30 via Microsoft Teams.

Programma

19:30 – 19:50 uur: Opening
19:50 – 20:00 uur: Toelichting van het project (LTO Noord)
20:00 – 20:35 uur: Zonne-energie, wat is er mogelijk?
20:35 – 20:50 uur: Toelichting van het net
21:00 uur: Afsluiting

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deze informatiebijeenkomst en wil je deze graag bijwonen? Meld je dan aan via deze link.

Ben je verhinderd, maar wel geïnteresseerd in het project? Ook dan kunt jij jouw interesse kenbaar maken door te mailen naar Gert-Jan van Essen via gjvessen@ltonoord.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Energiescan

Tijdens deze avond kun jij je aanmelden voor de energiescan. Met deze energiescan krijg je inzicht in de financiële haalbaarheid, technische mogelijkheden en vervolgstappen waarmee we kunnen helpen. Met de energiescan geeft de netbeheerder ook duidelijkheid over de mogelijkheid tot aansluiting op het elektriciteitsnet. 

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met LTO Noord: Wouter Veefkind of Gert-Jan van Essen via email wveefkind@ltonoord.nl of gjvessen@ltonoord.nl.