Boeren Buren

Met Boeren Buren verbinden we de agrarische sector met de rest van Nederland. We brengen zo de twee werelden dichter bij elkaar.

Over dit project

De wereld is volop in beweging. Jij als agrarisch ondernemer ervaart dat dagelijks. Maatschappelijk draagvlak is dan ook van cruciaal belang voor het bestaansrecht van onze sector. Binnen ons programma 'Interactie met de samenleving' geven wij hieraan vorm middels een gestructureerde aanpak en leggen wij focus op de interactie met de samenleving. 

Boeren Buren is het merk gericht op de samenleving binnen dit programma. Met Boeren Buren verbinden we de agrarische sector met burgers en consumenten en laten we zien welke vitale rol de boeren en tuinders hebben in het bestaan van ons allemaal. Boeren Buren bestaat op dit moment uit twee social media accounts met persoonlijke verhalen en heeft momenteel ruim 33.000 volgers op Facebook en ruim 8.000 op Instagram.

Jij als agrariër zet je dag in dag uit in om er voor te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. Als agrariër investeer je voortdurend in manieren om nog duurzamer de produceren, je bewaakt de biodiversiteit en wekt energie op. Dat doe je voor ons allemaal. Via Boeren Buren komen mensen van buiten de agrarische sector erachter hoe boeren en tuinders dat doen. Alle verhalen dragen bij aan een stukje begrip en besef bij de consument.

Deel jouw mooiste foto of verhaal

Deel je verhaal, bijvoorbeeld over de werkzaamheden of mooie momenten op de boerderij/land of kas met ons via jouw regiobestuurder Markt & Maatschappij. Dan maken wij er een leuk item van op BoerenBuren. Zo draag je bij aan een stukje begrip en besef bij de consument!

Word lid van de Facebookgroep

Wil je ook een positieve bijdrage leveren aan het imago van de agrarische sector? Word lid van onze Facebookgroep 'Boeren voor Buren' en deel je verhaal daar, dan maken wij er een leuk item van op BoerenBuren.

Wat betekent dit voor de samenleving?

Met BoerenBuren laten we zien welke vitale rol boeren en tuinders hebben in het bestaan van ons allemaal. Alle verhalen dragen bij aan een stukje begrip en besef bij de consument.

Mijlpalen

Resultaten

Wij zijn trots op ons merk BoerenBuren, dat we samen met jullie maken!

33.000 volgers op Facebook
8.000 volgers op Instagram
10 miljoen weergaven in 2021

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Jasper Hendrikus Jacobes Seidel

Communicatie adviseur sociale media
Unknown

Wil je ook een positieve bijdrage leveren aan het imago van de agrarische sector?