Boeren Buren

Met Boeren Buren verbinden we de agrarische sector met de rest van Nederland. We brengen zo de twee werelden dichter bij elkaar.

Over dit project

De wereld is volop in beweging. Jij als agrarisch ondernemer ervaart dat dagelijks. Maatschappelijk draagvlak is dan ook van cruciaal belang voor het bestaansrecht van onze sector. Binnen ons programma 'Interactie met de samenleving' geven wij hieraan vorm middels een gestructureerde aanpak en leggen wij focus op de interactie met de samenleving. 

Boeren Buren is het merk gericht op de samenleving binnen dit programma. Met Boeren Buren verbinden we de agrarische sector met burgers en consumenten en laten we zien welke vitale rol de boeren en tuinders hebben in het bestaan van ons allemaal. Boeren Buren bestaat op dit moment uit twee social media accounts met persoonlijke verhalen en heeft momenteel ruim 39.000 volgers op Facebook en zo'n 11.000 op Instagram. Maandelijks behalen wij 1,8 miljoen weergaven en daarvan toont ongeveer 10% betrokkenheid. Dat toont de kracht aan van het online merk Boeren Buren.

Jij als agrariër zet je dag in dag uit in om er voor te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. Als agrariër investeer je voortdurend in manieren om nog duurzamer de produceren, je bewaakt de biodiversiteit en wekt energie op. Dat doe je voor ons allemaal. Via Boeren Buren komen mensen van buiten de agrarische sector erachter hoe boeren en tuinders dat doen. Alle verhalen dragen bij aan een stukje begrip en besef bij de consument.

Deel jouw mooiste foto of verhaal

Deel je verhaal, bijvoorbeeld over de werkzaamheden of mooie momenten op de boerderij/land of kas met ons via jouw regiobestuurder Markt & Maatschappij. Dan maken wij er een leuk item van op Boeren Buren. Zo draag je bij aan een stukje begrip en besef bij de consument!

Word lid van de Facebookgroep

Wil je ook een positieve bijdrage leveren aan het imago van de agrarische sector? Word lid van onze Facebookgroep 'Boeren voor Buren' en deel je verhaal daar, dan maken wij er een leuk item van op Boeren Buren.

Wat betekent dit voor de samenleving?

Met Boeren Buren laten we zien welke vitale rol boeren en tuinders hebben in het bestaan van ons allemaal. Alle verhalen dragen bij aan een stukje begrip en besef bij de consument.

Mijlpalen

Resultaten

Wij zijn trots op ons merk Boeren Buren, dat we samen met jullie maken!

39.000 volgers op Facebook
11.000 volgers op Instagram
10,2% gemiddeld engagement ratio

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Jasper Seidel

Communicatie adviseur sociale media
Unknown

Wil je ook een positieve bijdrage leveren aan het imago van de agrarische sector?