Allereerste e-learning op leerplatform LTO Noord: ‘Help, ik ben werkgever!’

  • Arbeid en werkgeverschap
  • Toekomstgericht ondernemerschap

Op het nieuwe online leerplatform van LTO Noord, Lerenvooronsallemaal, is in november de allereerste cursus te volgen. De e-learning 'Help, ik ben werkgever' van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

E-learning 'Help ik ben werkgever'

Een basistraining voor agrarische werkgevers die behoefte hebben aan handvatten voor personeels- en HR-zaken. Meld je direct aan.

Een groot aantal agrarische ondernemers werkt met personeel. Daar komt veel bij kijken, denk aan contractvormen, cao’s, personeelsadministratie en kosten van arbeid. Om werkgevers hierin op weg te helpen, biedt de Werkgeverslijn in de maand november een e-learning aan: ‘Help, ik ben werkgever!’ Deze e-learning kunnen agrarisch ondernemers zelfstandig doorlopen, of gezamenlijk tijdens een fysieke bijeenkomst. De e-learning is een basistraining voor werkgevers die bijvoorbeeld voor het eerst met werknemers gaan werken. Maar ook als je geen HR-achtergrond hebt en toch goed beslagen ten ijs wilt komen als werkgever. Het is de allereerste e-learning die via het leerplatform van LTO Noord te volgen is.

 

Programma

De e-learning is in de maand november kosteloos te doorlopen en bestaat uit zeven modules:

  1. Vormen van arbeid
  2. Cao’s
  3. Contractvormen
  4. Kosten van arbeid
  5. Opstellen van een arbeidsovereenkomst
  6. Afspraken vastleggen bij het inschakelen van derden
  7. Aan de slag

Met een investering van 1,5 uur tijd in het doorlopen van de e-learning kunnen deelnemers goed geïnformeerd aan de slag te gaan als werkgever.

Bijeenkomst bij Tuindershoek in IJsselmuiden

Om een goede start te geven met de e-learning organiseert de Werkgeverslijn voor deelnemers op maandag 7 november van 9:30 tot 12 uur een fysieke bijeenkomst. Deze vindt plaats bij het agrarische bedrijf Tuindershoek B.V. in IJsselmuiden. Tijdens deze bijeenkomst krijgen deelnemers een rondleiding over het agrarische bedrijf en vertelt werkgever André Kaashoek over zijn ervaring toen hij net begon als werkgever. Ter plekke maken werkgevers een start met de e-learning. Er is gelegenheid om met andere deelnemers te sparren en om vragen te stellen aan een adviseur van de Werkgeverslijn.

Digitale vragenuurtjes

Adviseurs Diana Eleveld en Marten van Lenthe van de Werkgeverslijn staan iedere donderdag in november van 12-13 uur voor de deelnemers aan de e-learning klaar. Tijdens deze open, digitale vragenuurtjes beantwoorden de adviseurs via Zoom vragen en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de onderdelen uit de e-learning.

Meer informatie en aanmelden

Meld je direct aan! Op de website van de Werkgeverslijn is meer informatie te vinden over de e-learning en bijbehorende bijeenkomst en vragenuurtjes. Via deze webpagina kunnen werkgevers zich ook aanmelden. De e-learning is gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt. Ga naar www.werkgeverslijn.nl/onlinecursus. De eerste 50 deelnemers die zich inschrijven voor de e-learning en de e-learning doorlopen ontvangen bovendien een leuk presentje per post!