7 juli: Webinar Telen voor de bouw

  • Duurzame landbouw met natuur
  • Toekomstgericht ondernemerschap
  • Utrecht

Op donderdag 7 juli vanaf 19:30 organiseren we een webinar over ‘telen voor de bouw’ (Zoom).

We gaan dieper in op het telen van gewassen die je kunt verwerken in bouwmaterialen zoals miscanthus of vlas en kijken specifiek naar de (teelt)mogelijkheden in de provincie Utrecht. Door te telen voor de bouw ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor het verdienmodel en leveren we een positieve bijdrage op het gebied van: grondstoffen, biodiversiteit en milieu. 

Heb je interesse? Meld je dan aan via het onderstaande formulier! 

Sprekers en onderwerpen

Luc de Wit is circulair vastgoedontwikkelaar bij Vidès en is initiatiefnemer van het collectief BouwBoeren. Luc vertelt over meer over de verschillende gewassen die je kunt telen en voor welke bodemtypes deze geschikt zijn, ook laat hij voorbeelden zien van afzetmogelijkheden. BouwBoeren, dat de agrarische sector met de bouwsector verbindt, is zo’n voorbeeld.

Marcel de Berg en Pieter-Paul de Kluiver (GreenWaterCools.org) vertellen meer over de cruciale rol die boeren spelen bij het herstel van de groene water koelingskracht van de Aarde. Ze laten zien dat met slim herstel van de koelingskracht van ons landschap we niet alleen onze klimaatdoelen sneller, goedkoper en met minder risico kunnen realiseren maar ook dat dit voor boeren een robuust meervoudig verdienmodel oplevert.

Peter Smit van Natuur en Milieu Federatie Utrecht vertelt over ‘carbon credits’ en gaat daarbij specifiek in op het project Valuta voor Veen, een methode waarbij agrarische ondernemers geld kunnen verdienen door C02 vast te houden in de veenbodem door de grondwaterstand in veenweidepercelen te verhogen. Meer methoden om koolstof op te slaan, zoals in gewassen voor de bouw, zijn in ontwikkeling.

Initiatief van Duurzame Landbouw met Natuur

Het webinar, een initiatief van het trajectplan ‘Duurzame Landbouw met Natuur’ (DLmN), vindt plaats via Zoom en is een samenwerking tussen Natuur en Milieu Federatie Utrecht, Vidès, Green Water Cools en LTO Noord.

Voor vragen over het webinar

Edwin Blankenvoort
0634474922
eblankenvoort@ltonoord.nl

Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mail adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Aanmeldformulier webinar telen voor de bouw