Innovatie-wedstrijd voor varkenshouders weer van start

  • Het Beste Idee Van Varkensland
  • Toekomstgericht ondernemerschap
  • Varkenshouderij
  • LTO Noord Innovatiefonds

Waar staat de Nederlandse varkenshouderij in 2030? Hoe de sector er in de toekomst uit gaat zien, is het onderwerp voor de 7e editie van Het Beste Idee van Varkensland.

varkenshouderij-43

Bij Het Beste Idee van Varkensland gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een technische of sociale innovatie die kleur geven aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Dat kan gaan om een idee die, sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf, bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken, betere inkomenspositie voor varkenshouders of de consument stimuleert tot een bewustere keuze.

Blik op de toekomst

Als thema voor de wedstrijd Het Beste Idee van Varkensland is dit jaar gekozen voor: ‘Blik op de toekomst!’ Met dit thema willen de initiatiefnemers benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om elkaar te stimuleren toekomstgericht te blijven ondernemen. 

Innovatiewedstrijd

Ondernemende varkenshouders, en andere personen die betrokken zijn bij de sector, met een mooi idee, plan of ambitie kunnen zich tot 12 september 2022 inschrijven via de website www.hetbesteideevanvarkensland.nl. De beste ideeën worden actief begeleid om hun idee praktijkrijp te maken, met hulp van een coach verder te brengen en te introduceren bij het bedrijfsleven. De finale vindt plaats op 24 november 2022. 

De winnaars van voorgaande jaren zijn:

2016 - Het voedselbos - Nieske Neimeijer
2017 - De euthanasie beslisondersteuner - Anette van der Aa
2018 - Haal meer energie uit je dier - Fleur Bartels
2019 - De mobiele slachterij - Ruud Pothoven
2020 - Zonvarken - August Offenberg, Jeroen Koks, Rob Nieuwenhuis & Otto Offenberg
2021 - Koken voor blije varkens - Coen en Marlijn van Gorp