Bijeenkomsten walnotenteelt met Bob Wertheim

  • Notenteelt en agroforestry

Bob Wertheim, voormalig onderzoeker fruit- en notenteelt bij Proefstation Wilhelminadorp en adviseur van de Nederlandse Notenvereniging geeft in mei twee workshops over starten met walnotenteelt.

boomkwekerij-99

Een geslaagde notenteelt wordt bij de start gelegd. Dat weet Bob Wertheim, jarenlang verbonden aan Proefstation voor de Fruitteelt Wilhelminadorp en inmiddels adviseur bij de Nederlandse Notenvereniging, als geen ander. Zijn kennis en kunde deelt hij tijdens twee (digitale) workshops in mei georganiseerd vanuit de project Noten uit Overijssel. Aanmelden kan hier. 

Groeiende belangstelling walnoten 

Walnotenbomen passen prima in agroforestrysystemen. Het is geschikt als afscheiding tussen percelen op het erf, als bufferstrook tussen weiland en sloot, maar ook intensieve teelten zijn mogelijk. Wel is het belangrijk om goed inzicht te hebben in wat je wilt en verwacht van de teelt om de juiste keuzes te maken. Welk perceel kies je? Waar is de bodem geschikt voor? Welke rassen passen daarbij? En passen die dan ook bij het teeltdoel? Al deze vragen komen tijdens de twee bijeenkomsten aan de orde. Met meer kennis en inzicht kun je de juiste keuzes maken voor een geslaagde notenteelt. 

Aanmelden 

De bijeenkomsten met Bob Wertheim vinden plaats op:
woensdag 12 mei, 12.30 tot 13.45 uur
woensdag 19 mei, 12.30 tot 13.45 uur. 

Aanmelden kan via dit formulier

Meer informatie 

Neem bij vragen contact op met Ton Baltissen via ton.baltissen@cropeye.com (tel: 06 12921072) of Michaela van Leeuwen via mavleeuwen@ltonoord.nl (tel: 06 51259725).