Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren

Het doel van dit project is op tijd een halt toeroepen aan een verminderde zorg voor landbouwhuisdieren en de veehouder die dit overkomt weer op het juiste spoor krijgen.

Over dit project

Geen enkele veehouder verzorgt zijn dieren moedwillig slechtVaak komt het door iets anders: er zijn financiële zorgen, problemen in de relationele sfeer, de ontwikkelingen in het vakgebied leiden tot kopzorgen, enzovoort. Ons doel is niet de veehouder op de vingers tikken, maar hem de helpende hand reiken.

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren is opgericht op initiatief van de veehouderijsector. Om ons werk goed te doen, zijn we afhankelijk van meldingen van erfbetreders

Lees meer op onze projectwebsite: ‘Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren’. 

Verminderde dierzorg melden

Veeartsen, collega agrarische ondernemers of diervoeder leveranciers betreden dagelijkse boerenerven en merken verminderde dierzorg op. Mensen die beroepsmatig bij een veehouder op het erf komen, kunnen bij het Vertrouwensloket terecht met vragen, voor advies of het doen van een melding over verminderde zorg van landbouwhuisdieren. Maar ook burgers kunnen aankloppen bij het Vertrouwensloket.

konijnen-123

Adviseert en begeleidt de agrariërs

Een team van deskundigen bestaande uit onder andere veeartsen en agrarische bedrijfsadviseurs neemt iedere melding zorgvuldig in behandeling. Het loket adviseert en begeleidt de agrariërs, het legt geen boetes op. De coördinatie van het Vertrouwensloket is in handen van LTO Nederland en Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

kippen-24

Resultaten

Dit loket is een initiatief uit de veehouderijsector en bedoeld om het aantal gevallen van verminderde dierzorg tot een minimum te beperken en tijdig een halt toe te roepen.

5 november 2020: Jubileumsymposium 20 jaar Vertrouwensloket

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Doe mee aan dit project en schrijf je in