Perspectief voor boeren in veenweidegebied: kom naar het webinar op 29 april

  • Utrecht
  • Zuid-Holland
  • Veenweide West-Nederland

LTO Noord organiseert op 29 april samen met Rabobank een webinar waar we, door informatie en ervaringen te delen, perspectief schetsen voor boeren in veenweidegebied. Met de opgedane kennis gaan we daarna gebiedsgericht aan de slag. Interessant voor jou? Meld je dan snel aan via het formulier onderaan deze pagina.

Toekomstgericht ondernemen in veenweidegebied
De agrarische sector in Nederland staat voor belangrijke uitdagingen. In veenweidegebieden zijn de uitdagingen voor agrarische ondernemers extra groot. Bodemdaling en waterbeheer geven een extra dimensie aan de vraagstukken waar de sector voor staat.

Samen mét boeren en tuinders
Het webinar geeft je inzicht in de vraagstukken en mogelijkheden die leiden naar perspectief voor de toekomst. Met innovatie, durf, kennis en initiatief willen we met elkaar kansen ontdekken die voor huidige en nieuwe generaties ondernemen in het veenweide gebied mogelijk blijft maken.

Door de regionale veenweidestrategieën is het komende half jaar erg belangrijk. De provincies hebben al kaders geschetst voor bodemdaling en CO2. De kansen liggen in het gezamenlijk werken aan oplossingen, hierbij hebben boeren en tuinders als beheerders van het veen een belangrijke rol. Daarom willen we initiatief tonen. De sector is aan zet. 

Programma webinar

  • Welkom door dagvoorzitter Andries Middag
  • Nieuwe wegen naar een nieuwe toekomst - Aad Straathof (Themahouder Veenweiden bij LTO Noord regio West)
  • Visie op veenweide – Cees van den Bos (Themamanager Klimaat Food & Agri)
  • Met de voeten in de klei: onderzoek en praktijk - Barend Meerkerk (adviseur PPP Agro Advies)
  • Ruimte voor het stellen van vragen
  • Afsluiting en vervolgafspraken door dagvoorzitter Andries Middag

Aanmelden
Het webinar vindt plaats op 29 april van 14.30 uur -16.00 uur. Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. Heb je een vraag waar je graag antwoord op wil? Laat het ons dan weten via het aanmeldformulier. Kun je er niet bij zijn, meld je dan ook aan, na afloop sturen wij dan een link om terug te kijken. 

Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mail adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Aanmelden webinar Toekomstgericht ondernemen