koeien in wei

'Vergunningsplicht beweiden en bemesten is onwerkbaar'

Een vergunningsplicht voor individuele beweiding en bemesting is onwerkbaar. Dat statement heeft LTO Nederland samen met andere partners aan landbouwminister Carola Schouten gegeven.

Door de uitspraak van de Raad van State over de PAS is er momenteel veel onduidelijkheid en onzekerheid. Op diverse manieren vraagt LTO hiervoor landelijk en provinciaal de aandacht. Onder andere door de minister in een brief te laten weten dat een vergunningsplicht voor beweiden en bemesten onwerkbaar is.

Onmisbare schakel
Ook worden er via de LTO Noord-afdelingen en regionale bestuurders de signalen uit het veld opgehaald. Zij vormen een onmisbare schakel en kunnen de vragen, zorgen en emoties die leven, onder de aandacht brengen bij LTO.
Zodra er meer duidelijkheid is uit het overleg tussen de overheid en LTO Nederland kan LTO Noord stappen zetten. Denk aan het inventariseren van knelgevallen onder onze leden, maar ook overleg met provincies.

Overijssel
Met name bij onze boeren en gezinnen die betrokken zijn bij de lopende Overijsselse gebiedsprocessen leven er veel vragen, zorgen en onbegrip over de uitspraak van de Raad van State over de PAS. Daar is vanuit LTO Noord regio Oost oog, oor en inzet op. In dit bericht de huidige stand van zaken.

Vragen en antwoorden op site
Op onze site vindt u in het PAS-dossier meer informatie, onder andere aan de hand van een vragen en antwoorden.

Tweede Kamer
De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag vanaf 17.00 uur over de uitspraak van de Raad van State. U vindt hier de agenda.