Hek - weiland

Landbouw Collectief blijft in gesprek

Vandaag is het overleg tussen het Landbouw Collectief en minister Schouten en minister president Rutte opgeschort naar aanleiding van een statement van een van de leden van het collectief.

Het statement was vooraf niet afgestemd met de voorzitter of de overige 12 leden van het collectief. Het Landbouw Collectief heeft afstand genomen van de uitspraken van FDF.

“We bieden onze excuses aan voor de verkeerde woorden. We hebben goede afspraken gemaakt om gezamenlijk verder te gaan in de onderhandelingen. Alles met het oog op de bal”, aldus Mark van den Oever, voorzitter van FDF.

Er moeten snel oplossingen komen voor de duizenden boeren wiens voorbestaan op het spel staat door de stikstofimpasse. Er moet voortgang worden geboekt. Het is cruciaal dat de vergunningverlening voor boeren die nu in de problemen zitten, of dat dreigen te raken, snel op gang komt. Het Landbouw Collectief is dé partij die onderhandelt namens alle boeren van Nederland om de stikstofimpasse te helpen. Dat zijn dus niet de ketenpartijen of andere stakeholders.