hamer, rechtbank

LTO Noord blij dat MOB spoedprocedure over beweiden en bemesten intrekt

​Claimclub Mobilisation for the Environment (MOB) heeft de spoedprocedure tegen de provincie Overijssel ingetrokken. Dinsdag nog bepleitte de club dat boeren een vergunning moeten hebben voor het in de wei laten lopen van koeien. Ook voor het uitrijden van mest zou een vergunning nodig zijn. LTO Noord regio Oost-voorzitter Ben Haarman hekelt de opstelling van MOB: “Deze rechtszaak heeft bij duizenden boeren voor veel ellende gezorgd.”

Haarman vervolgt: “MOB heeft een rechtszaak aangekondigd en daarmee talloze boeren slapeloze nachten bezorgd. Vervolgens trekken ze nog geen twee dagen later het verhaal in om met de staart tussen de benen af te druipen. Natuurlijk is dat positief voor alle agrariërs, maar ik hoop dat ze beseffen hoeveel ellende ze hiermee hebben veroorzaakt.”
LTO Noord stond de boer bij die centraal stond in de rechtszaak van afgelopen dinsdag.

Twee monden
Regiovoorzitter Haarman hoopt dat met het intrekken van deze zaak ook alle andere rechtszaken van MOB van de baan zijn, zoals de bodemprocedure die over deze situatie wordt gevoerd. “In de media lezen we dat MOB vindt dat beweiden en bemesten moet worden gedoogd, maar toch spanden ze deze rechtszaak aan. Dan spreek je met twee monden. LTO Noord zal ervoor blijven vechten dat beweiden en bemesten vergunningsvrij blijft.”
Lees ook: 'Acties MOB bezorgen Overijsselse boeren slapeloze nachten'