Chauffeur blijft in cabine

De chauffeurs van veevoerbedrijven blijven bij het lossen van hun truck in de cabine, indien mogelijk. Het personeel van het veebedrijf moet zorgen dat er voer kan worden gelost. Klantbezoeken zijn enkel bij hoge uitzondering toegestaan.

it zijn enkele richtlijnen die Nevedi stelt in het Protocol Coronavirus. De overheid heeft de agrarische sector aangemerkt als 'cruciale beroepsgroep'. Mede met het protocol wil Nevedi ervoor zorgen dat een continue leveringsstroom van veevoer niet in gevaar komt.

Om een eventuele verspreiding van het virus tegen te gaan, geldt er een advies om de productie-, kantoor- en logistiekemedewerkers van elkaar gescheiden te houden. Een ploegenoverdracht moet elektronisch worden gedaan.

Geen klantbezoeken
Klantbezoeken worden zoveel mogelijk uitgesteld. Dit mag enkel onder strenge voorwaarden. Een kop koffie zit er dit keer niet in. De veevoerspecialist mag volgens de richtlijnen niet eten of drinken bij een klant.

Behalve dat de chauffeur in de vrachtwagen moet blijven zitten, moeten transportdocumenten hygiënisch worden overgedragen. Dat kan via een loket of brievenbus. Te allen tijde moet het fysiek contact met de medewerker worden voorkomen.

Bron: Nieuwe Oogst