Input vanuit LTO voor Gelders coronacrisisteam

LTO Noord regio Oost heeft het coronacrisisteam van de provincie Gelderland input gegeven over de gevolgen voor de agrarische bedrijven met een recreatie of horeca tak op hun bedrijf. Dit op basis van wat leden met ons gedeeld en besproken hebben.

‘Een aantal ideeën die u hebt aangedragen worden meegenomen in de besprekingen met het crisisteam in Gelderland. Bijvoorbeeld het zoeken naar mogelijkheden om het recreatieseizoen te verlengen of om meer standplaatsen op campings toe te staan’, vertelt Alida Hoolsema, beleidsadviseur LTO Noord regio Oost. Zij heeft de afgelopen tijd veel contact met leden in de multifunctionele landbouw in Overijssel en Gelderland.
 
Groepsaccommodaties
‘Ook hebben we onder de aandacht gebracht dat het voor groepsaccommodaties een lastige tijd blijft, ook wanneer maatregelen deels versoepeld worden. De provincie wil hierin meedenken om te zoeken naar oplossingen. Ook wordt er door de provincie onderzocht of er mogelijkheden zijn voor voucherregelingen en andere ondersteuning van de toeristische sector in Gelderland. Het belang van plattelandsrecreatie hebben we hierbij specifiek onder de aandacht gebracht’, aldus Hoolsema.
 
Overzicht voor recreatie ondernemers
Vanuit de provincie Gelderland wordt er een overzicht bijgehouden met nieuws rondom de corona maatregelen in de provincie. Deze informatie vindt u op deze site. Daarnaast kunt u kijken oostnl, waar ondersteuning wordt geboden voor recreatieve of toeristische ondernemers. De provincie is hierbij betrokken en bekijkt of het mogelijk is om de benodigde cofinanciering die nodig is bij een aanvraag te verminderen of verwijderen vanwege de corona-crisis. Dit is wellicht ook interessant voor u om in de gaten te houden.