Aardappels scheppen door heel Nederland

Aanstaande zaterdag 27 juni staat heel Nederland in het teken van aardappels! Nog steeds hebben veel boeren hun schuren vol liggen met frietaardappels.

De weggevallen vraag naar friet is een grote zorg. Slow Food Youth Network en Jur Jacbos komen samen met Too Good To Go en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling in actie tegen dit probleem en bieden consumenten de mogelijkheid aardappels direct van de boer af te nemen.

Eerder konden op 6 juni al aardappels geschept worden in Amsterdam. Wegens het grote succes worden nu op maar liefst 14 plekken in Nederland aardappelbergen neergelegd, zodat mensen zelf tegen een mooie vergoeding een tas aardappels voor thuis kunnen komen scheppen. Wil je meer weten? Kijk dan op: https://www.aardappelberg.nl/

Too Good To Go strijdt niet alleen tegen deze aardappeloverschotten, maar is zich ook bewust van andere overschotten. Te kleine, te grote, gerimpelde of kromme producten. Ook die producten horen op een bord terecht te komen. De keten verkorten en deze producten direct aanbieden bij de consument kan een mooie oplossing zijn. Daarnaast worden hierdoor extra inkomsten gegenereerd voor de boer. Al meerdere boeren zijn hier succesvol mee geholpen! Heb je hiermee te maken? Dan kijkt Too Good To Go graag met je mee hoe ze kunnen helpen. Meer informatie vind je op de webiste van Too Good To Go.

 

Bron: Too Good To Go