Taskforce Samenwerking Gastvrijheidssector opgericht

25 juni is de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidssector voor het eerst bijeen geweest.

De Taskforce is opgericht om in deze crisistijd snel te kunnen schakelen over steunpakketten en herstelmaatregelen en om gezamenlijk te werken aan duurzaam herstel van de sector. Het is een samenwerkingsverband van Gastvrij Nederland, brancheorganisaties, NBTC, het Ministerie van EZK, IPO, VNG en CELTH. 

Mona Keijzer: “De zomer komt eraan en we kunnen weer uitjes gaan plannen. Grote drukte was voor corona al een aandachtspunt, en nu moeten we ook nog eens rekening houden met de 1,5 m. Belangrijk dus om goede plannen te maken over hoe we als land gaan recreëren de komende tijd. Vandaag heb ik in Holiday and amusement park Duinrell de oprichting van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidssector bijgewoond, waarin alle sectoren en overheden hun krachten bundelen voor een veilige vrijetijdsbesteding die voor iedereen vol te houden is.

Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor de gastvrijheidssector en evenementensector. Daarvan profiteren alle vakantiegangers, omwonenden en ondernemers in de sector.”

LTO Multifunctionele Landbouw volgt de ontwikkelingen van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidssector en zal waar nodig extra aandacht vragen voor de gastvrijheidssector bij agrarische ondernemers.


Bron: LTO MFL