Greenport West-Holland en de Voedselfamilies organiseren webinar: Droogte de volgende crisis

Greenport West-Holland en de Voedselfamilies organiseren op woensdagmiddag 1 juli het webinar: ‘Droogte: de volgende crisis’. Water is er altijd. In Nederland. Niet dus… In 2018 hadden we een droog jaar, het voorjaar van 2020 was droger dan ooit gemeten. Is het mogelijk dat we steeds vaker grote watertekorten krijgen in onze rivierdelta? Ja, dat kan. Hoe moeten we daarmee omgaan? En wat zijn de gevolgen voor het voedselsysteem.

Programma

  • Dolf Kern van Hoogheemraadschap van Rijnland legt uit hoe het watersysteem eigenlijk in onze regio werkt: waar zitten de zwakke punten, en wat zijn de uitdagingen?
  • Piet-Hein Daverveldt (Dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland) en Adri Bom-Lemstra (Gedeputeerde landbouw en provincie Zuid-Holland, voorzitter Greenport West-Holland) gaan in op de urgentie van voldoende water en de noodzaak voor voedselproductie. 
  • Frank van Oorschot (akkerbouwer in Achthuizen, Goeree-Overflakkee) en Ted Duijvestijn (Duijvestijn Tomaten, Pijnacker en bestuurslid Greenport West-Holland) vertellen hoe zij omgaan met een mogelijk tekort aan zoet water.
  • Margreet Schoenmakers (Greenport West-Holland en Glastuinbouw Nederland) gaat in op de regionale waterprogramma’s.
Aanmelden

Het webinar ‘Droogte: de volgende crisis’ is op 1 juli 2020 van 15:30 tot 17:00 via Zoom. U kunt zich online aanmelden via dit formulier. Vlak voor het webinar ontvangt u dan de inloggegevens.