Nieuwe leden Den Haag Kleiner

Nieuwe leden LTO Noord spreken SGP'er Bisschop

Nieuwe leden van LTO Noord uit de regio’s Oost en West brachten 14 februari een bezoek aan de Tweede Kamer. De leden spraken met lobbyist Adinda Lodders van LTO Nederland over haar werk en met SGP-kamerlid Roelof Bisschop.

Jonge melkveehouder Erik Visscher in Staphorst en rietteler Johan de Dood in Giethoorn stappen in Zwolle in de bus voor een dagje Den Haag. Ze willen graag zien hoe het eraan toe gaat in Den Haag. Tijdens de lunch vertelt Adinda Lodders, lobbyist bij LTO Nederland, over haar werk en hoe ze dit samen met bestuurders en collega’s doet.
‘De stem van LTO wordt gehoord in Den Haag’, zo ervaarden Visscher en De Dood. ‘LTO Nederland heeft in het Haagse overal de voelsprieten om snel te schakelen.’
Menno de Bruyne, fractievoorlichter voor de Tweede Kamerfractie van de SGP, leidde de groep LTO Noord-leden rond in de Tweede Kamer. Aansluitend werd een debat bijgewoond over vaccinatie van kinderen.
Aan het eind van de dag gingen de leden in gesprek met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP. Er is gesproken over de toekomst voor jonge boeren, mest, asbest en vogelgriep.
De Dood nodigde Bisschop uit voor een werkbezoek aan zijn riettelersbedrijf. ‘Ik wil hem graag meer laten zien van dit oude ambacht en de uitdagingen waar onze sector mee te maken heeft’, zegt de rietteler.
Net als Visscher en De Dood vonden ook de nieuwe leden uit Noord-Holland het een interessante dag in Den Haag. Zij vonden het nuttig om van Roelof Bisschop te horen wat de landbouwstandpunten zijn van de SGP.