Peter Appelman

Wat levert lid zijn van LTO Noord mij op?

  • Ik kan altijd terecht voor antwoorden op vragen over agrarisch beleid
  • Het Informatiecentrum van LTO Noord staat dagelijks voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over wat er zoal aan beleid op u en uw bedrijf afkomt. En als de medewerkers van het Informatiecentrum het antwoord niet direct weten, zoeken zij dit voor u uit of brengen u in contact met de instantie die u verder kan helpen. Deze service is exclusief voor leden van LTO Noord!

  • Ik ontvang nieuws en andere informatie die voor mij relevant is
  • Als lid van LTO Noord ontvangt u elke week een digitale nieuwsbrief die speciaal voor u is samengesteld. Daarnaast ontvangt u elke zaterdag ons weekblad Nieuwe Oogst met nieuws en achtergronden.

  • Ik heb toegang tot een interessant netwerk
  • Als lid van LTO Noord helpen wij u om in contact te komen met deskundigen en instanties die u verder kunnen helpen met uw bedrijf en met uw eigen ontwikkeling. Misschien nog belangrijker is dat u via LTO Noord eenvoudig in contact komt met andere ondernemers. Collega’s die uw probleem of vraag al eens aan de hand hebben gehad en u snel vooruit kunnen helpen. Of collega’s met wie u samen een bepaald probleem aanpakt.

  • Ik hoef niet zelf al het voor mij relevante beleid in de gaten te houden
  • LTO Noord en LTO Nederland zijn dé dominante beïnvloeders van al het overheidsbeleid dat u en uw bedrijf aangaat. Of het nu uw gemeente is, de provincie, de rijksoverheid of ‘Europa’: we zitten overal en ze houden daar rekening met ons. Dat kunt u gerust aan ons overlaten. Wij volgen al het nieuwe beleid en proberen dit binnen de maatschappelijke en politieke context zo gunstig mogelijk voor u te laten uitpakken. Wij houden u er ook van op de hoogte en u kunt als lid uw inbreng leveren in de standpuntbepaling. Daarbij is onze kracht dat wij altijd over álle sectoren heen kijken, zogezegd een ‘integrale blik’ hebben. Dat is noodzakelijk omdat de overheid bijna nooit beleid maakt voor aparte sectoren, maar voor de land- en tuinbouw als geheel.

  • Ik bespaar geld
  • Leden van LTO Noord kunnen profiteren van de inkoopvoordelen die LTO Ledenvoordeel bij een hele serie agrarische leveranciers heeft bedongen. Brandstoffen, internet, verzekeringen, energie: je kunt het zo gek niet bedenken of LTO Ledenvoordeel heeft een passend aanbod voor u. LTO Ledenvoordeel kan dit realiseren omdat ze namens álle LTO-leden contracten sluit met leveranciers. Daarnaast heeft u als lid van LTO Noord vaak korting op de diensten van aan ons gelieerde adviesbureau.