LTO Noord Fondsen folder

Eureka!

Deze kreet gebruiken uitvinders al eeuwen als ze na een lange zoektocht eindelijk een oplossing voor hun probleem hebben gevonden.

In de jaren dat ik voor LTO Noord Fondsen en het Melkveefonds werk, heb ik regelmatig ondernemers en uitvinders ontmoet, die met enorm veel doorzettingsvermogen werken aan nieuwe oplossingen.Soms gaat het om ingewikkelde processen, waardoor veehouders meer toekomstperspectief krijgen, een andere keer om een nieuw te ontwikkelen machine of een nieuw gewas.
Altijd is er die optimistische houding. Ook als de omgeving signalen afgeeft als: dit gaat toch nooit lukken. Zulke voorlopers zorgen voor verandering en nieuw perspectief en verdienen daarom waardering van de hele sector.

LTO Noord Fondsen
De afgelopen jaren hebben we aan honderden projecten een financiële bijdrage gegeven vanuit LTO Noord Fondsen. Daarmee hebben we veel enthousiaste ondernemers geholpen bij de start en de realisatie van hun project. Enthousiasme is een kritische succesfactor. Enthousiaste mensen die in een team met verschillende achtergronden samenwerken aan een doel, blijken de meeste slagingskans te hebben bij een innovatief project.

ik heb alle vertrouwen in de jongeren die van plan zijn ondernemer te worden 

Wilfried siemes

Ik merk de laatste tijd dat het enthousiasme bij ondernemers in onze sectoren onder druk staat. Veel ontwikkelingen die op de sectoren afkomen verminderen de energie om nieuwe zaken op te pakken. Ook voortdurende berichten in de pers waarin creatief met feiten en statistieken wordt omgaan dragen daaraan bij. En als je dan als ondernemer binnen je eigen mogelijkheden invulling geeft aan verduurzaming van je bedrijfsvoering, is dat frustrerend. Het is goed dat er actief gereageerd wordt op onjuiste berichtgeving. De vele inspanningen van ondernemers om gezond en veilig voedsel te produceren verdienen dat.

Nieuwe energie
Toekomstgericht ondernemen met oog voor innovatie mag en moet gezien worden. Daar ligt een belangrijke opgave voor jonge ondernemers. Ik heb alle vertrouwen in de jongeren die van plan zijn ondernemer te worden. LTO Noord Fondsen wil nu ook met een studentenprijs het innoverend ondernemerschap stimuleren. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld voor de beste projecten, die studenten in het kader van hun (af)studeren uitvoeren of uitgevoerd hebben.

We verwachten veel nieuwe energie van deze toekomstige ondernemers. Met uiteindelijk het ‘Eureka’ als resultaat!

 

Wilfried Siemes

Wilfried Siemes

Secretariaatsmedewerker Beoordelingscommissie LTO Noord Fondsen

Naar alle weblogs van Wilfried Siemes

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.