From horse to horsepower

Wellicht kent u ze wel, de legendarische woorden van Henry Ford “If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses”. De betekenis van zijn woorden zijn van alle tijden. Mensen willen wel vooruitgang maar denken niet direct aan grote een verandering.

Aangezien boeren net mensen zijn, geldt dit dus ook voor de agrarisch sector.
Zelf merk ik dat ook. Vanuit mijn rol als lid van de vakgroep melkveehouderij kom je met heel veel mensen in aanraking die 'iets vinden van' of 'zich bezig houden met' de melkveehouderij. Door al die indrukken zie je wat er gaande is en voel je ontwikkelingen aankomen. Ontwikkelingen die vragen om een verandering, groot of klein en die ook op mijn erf belanden. We kunnen afwachten, om welke reden dan ook. We kunnen het ons laten overkomen dat we gedwongen moeten veranderen, omdat we het niet tijdig hebben gezien of aan de slag zijn gegaan.

Veel mooier is het natuurlijk als we zelf bewegingen kunnen maken. Verrassen zoals Henry Ford ooit deed met de auto. Iets ontwikkelen waarop niemand had gerekend. Iets dat is ontstaan uit eigen wil en passie.

HET NIET HEBBEN VAN EEN fONDS ALS DIT ZOU EEN GROOT GEMIS ZIJN VOOR DE VOORUITGANG VAN ONZE MOOIE Sector

Dirk bruins

Dergelijke veranderingen zijn niet makkelijk. Soms is het risico als ondernemer om te ondernemen domweg te groot om als individu te dragen. Of je mist een stuk kennis of je ervaart onvoldoende draagvlak om je heen. Dan is het goed dat er mogelijkheden zijn om je financieel of in denkkracht te laten ondersteunen.

LTO Noord Fondsen is er om daarin te ondersteunen. Als lid van de Beoordelingscommissie heb ik mooie aanvragen zien langskomen. Veel van deze aanvragen hebben ondersteuning van het Fonds gehad en een verandering in gang gezet.

Dit is enorm waardevol voor de agrarische sector. Het niet hebben van een Fonds als dit zou een groot gemis zijn voor de vooruitgang van onze mooie sector. Wat ben ik blij, dat verre, vroegere voorgangers van mij, de verandering hebben durven maken om een Fonds op te richten dat ons nu kansen geeft om te kunnen veranderen. Leden, maak er gebruik van!

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.