Boerderijeducatie koeien

Uitrol boerderijeducatie in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland

Wellicht heb je weleens kinderen ontvangen op het bedrijf om hen wat te vertellen over het leven op de boerderij of tuinderij. Verschillende ondernemers doen dit met veel enthousiasme en dat is van groot belang voor de agrarische sector

We streven ernaar dat elk kind minimaal één keer in zijn basisschooltijd op de boerderij is geweest. Om alle scholen te kunnen bedienen hebben we een dekkend netwerk nodig van educatieboeren.

LTO Noord heeft hiervoor een project ontwikkeld in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland om agrarisch ondernemers de mogelijkheid te geven zich aan te sluiten bij Boerderijeducatie Nederland. Op die manier investeren we voor de lange termijn in het opleiden van zoveel mogelijk boeren en tuinders. In het gebied zijn grote witte vlekken met betrekking tot voldoende gekwalificeerde educatieboeren. Boerderijeducatie Nederland is tevens een bekend netwerk voor scholen en andere organisaties en geeft de mogelijkheid voor een vergoeding voor de ondernemers.

Een aantal ondernemers in het gebied is actief bezig om scholen en boeren met elkaar te verbinden maar het ontbreekt aan een concreet plan of handleiding waarmee van start gegaan kan worden. Ook is het verstandig om voor de lange termijn te investeren in het opleiden van zoveel mogelijk boeren en tuinders tot educatieboeren in het bezit van het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland.

Wil je graag educatieboer worden? Of heb je interesse en wil je graag meer informatie?
Neem dan contact op met Caroline Schakel, via: cschakel@ltonoord.nl of 06 - 30 88 50 65.