Burgers vertellen LTO Noord dat ze boeren steunen

Als er iets duidelijk is geworden voor, tijdens en na de boerenprotestactie in Den Haag, is het wel dat de samenleving de boeren steunt en waardeert. Bij het LTO Noord Informatiecentrum zijn meerdere reacties van burgers binnengekomen die boeren een hart onder de riem willen steken. Hieronder de mooiste reacties.

‘We horen nu te veel gezeur over hoe de boeren verantwoordelijk zijn voor de aantasting van het milieu. En het machteloze gevoel dat iedere extremist zomaar een terrein mag binnentreden en de bedrijfsvoering nagenoeg onmogelijk maakt, doet mijn bloed soms koken. Maar toen ik die lucht vol vliegtuigstrepen zag, besefte ik mij weer heel goed dat die aanvallen op de agrarische sector vooral symboolpolitiek is. Ik denk aan jullie!’

Zandvoort
‘Als jullie toch met trekkers naar Den Haag gaan, stuur dan gelijk ook een aantal door naar het circuit in Zandvoort. Zo krijgt Zandvoort nog meer tegenwerking door deze publiciteit. Veel sterkte en succes.’

‘Ik wil mijn steun betuigen aan de boeren. Ik vind dat boeren voor de zoveelste keer worden geschoffeerd door Den Haag. Naar mijn idee staat verreweg het grootste deel van de burgers achter de boeren. Ik hoop dat jullie protest gaat helpen om eindelijk verstandig om te gaan met de boeren en hun gezinnen.’

‘Hup boeren, zet hem op, we staan achter jullie.’

‘Ik woon vlakbij het Malieveld en heb de boeren langs zien komen bij ons in de straat. Is het een idee om speldjes te maken met de slogan ‘ik steun onze boeren’? Dan kan iedereen zo’n speldje kopen om zo onze steun aan onze Nederlandse boeren te laten zien.’