Factsheet dierenextremisme Justitie en Veiligheid

Dierenextremisme zorgt voor onrust en een onveilig gevoel in onze sector. LTO Nederland en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) staan hierover al langere tijd in contact met de politie, het Openbaar Ministerie en de ministeries van Justitie & Veiligheid en LNV.

Na de bezetting van Boxtel hebben we aan de overheid gevraagd om meer helderheid te verschaffen over wat boeren kunnen doen als ze te maken krijgen met activisten of extremisten. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft daarom een factsheet gemaakt. Het document biedt handvatten voor het voorkomen van incidenten en wat te doen bij verdachte situaties en slachtofferschap. Bovendien geeft het inzicht in wat politie en justitie doen en voor u kan betekenen.

Het factsheet is hier te downloaden

Dierenextremisten polariseren, drijven stad en platteland uit elkaar en zijn erop gericht een hele beroepsgroep in Nederland zwart te maken. LTO Nederland blijft zich inzetten voor een harde aanpak van extremisten die de wet overtreden. Het mag niet worden getolereerd dat dierenextremisten het eigen ‘recht’ in handen nemen.

Leden die vragen hebben over dierenextremisme kunnen contact opnemen met het Informatiecentrum (telefoonnummer 088 - 888 6666). Bij (dreiging van) dierenextremisme kan contact worden opgenomen met de politie via 112 of 0900-8844 (geen spoed, wel politie).


Bron: LTO Nederland