Verleng uw eHerkenningsovereenkomst tijdig

Op dit moment ervaren veel agrarische ondernemers problemen met het inloggen bij RVO. Laat u deze maand bij het invullen van de ‘aanvullende gegevens landbouwer’ niet verrassen. Controleer tijdig uw overeenkomst bij uw leverancier.

Aanleiding
Het is inmiddels 5 jaar geleden dat RVO is overgestapt van Z-login naar eHerkenning. Voor de meeste ondernemers geldt dus dat ze 5 jaar geleden de eerste overeenkomst voor eHerkenning hebben afgesloten. Na vijf jaar is er een verplichting vanuit het stelsel van eHerkenning dat de machtigingen van gebruikers en beheerders actief verlengd moeten worden. Dankzij deze verplichting wordt voorkomen dat machtigingen onbewust oneindig doorlopen, omdat ondernemers zich er niet meer van bewust zijn dat deze machtigingen bestaan.

Werkwijze
Een maand voor het verlopen van de machtigingen ontvangt u van uw leverancier een mail. Deze mail kunt u openen en daarin uw verlenging van de machtigingen regelen. Indien u beschikt over een eHerkenningniveau 2+ dan beschikt u ook over de beheermodule en kunt u thuis vanaf uw pc de verlenging regelen. Controleer in uw mailbox of u deze mail in de afgelopen maand heeft ontvangen. Check voor de zekerheid ook uw spambox.

Z-login
Indien u gebruik maakt van eHerkenning van Z-login dan vindt u op hun website veelgestelde vragen, zoals bijvoorbeeld:

Wanneer heeft u uw eHerkenning nodig?
Bij de meeste registraties op Mijn.RVO heeft u uw eHerkenning nodig, zoals in de maand januari bij de 'aanvullende gegevens landbouwer', of in april/mei bij het invullen van de gecombineerde opgave 2020. Maar denk ook aan het wijzigen van algemene gegevens van uw bedrijf bij RVO of bij het indienen van subsidie aanvragen. Op de website van RVO vindt u ook de informatie over het niveau van eHerkenning die u nodig heeft. Op het moment dat u een hogere niveau van eHerkenning nodig heeft dan waar u nu over beschikt, dan moet u er alert op zijn dat uw oude niveau niet wordt geblokkeerd bij de aanvraag van het nieuwe niveau. Hoe u dit kunt voorkomen leest op ook op de site van Z-login.

Via LTO ledenvoordeel is het mogelijk om korting te krijgen op uw eHerkenning bij Z-login.