Landschap

EHerkenning niveau 3 nodig voor btw-aangifte?

De Belastingdienst werkt toe naar één portaal voor ondernemers. Per 1 februari 2020 kunnen werkgevers hun loonaangifte alleen nog via dit nieuwe portaal Mijn Belasting Zakelijk doen.

Later in 2020 geldt dit ook voor de vennootschapsbelasting. Voor de btw-aangifte is nog geen overgangsmoment bepaald. Als u als ondernemer zelf de btw-aangifte doet bij de Belastingdienst, kunt u de aangifte op dit moment dus nog doen via het oude portaal.

Voor het inloggen op het nieuwe portaal Mijn Belasting Zakelijk is eHerkenning niveau 3 nodig. Dit geldt niet voor eenmansbedrijven en zzp-ers. Zij kunnen blijven inloggen met DigiD.

Een hoger betrouwbaarheidsniveau kunt u krijgen door een nieuwe aanvraag op het benodigde niveau te doen. Veel leden hebben eHerkenning geregeld bij Z-login. Daar is het momenteel erg druk en duurt het zeker 3 tot 4 weken voordat een wijziging is verwerkt. Het is daarom raadzaam tijdig de aanvraag voor een hoger betrouwbaarheidsniveau te doen. Er is bij Z-login ook de mogelijkheid om de EH3 met een spoedprocedure aan te vragen. Als de aanvraag is ingediend voor 14.00 uur op een werkdag, dan wordt het middel of de wijziging dezelfde dag nog verwerkt en is het al mogelijk om het de volgende dag te activeren.

Lees hier meer over de spoedprocedure bij Z-login. Via LTO ledenvoordeel is het mogelijk om korting te krijgen op uw eHerkenning bij Z-login.

Als u de eHerkenning bij een ander bedrijf heeft geregeld, kijk dan voor de juiste spelregels op de website van dat bedrijf.

Voor inloggen bij RVO is EH2+ op dit moment nog voldoende. Op dit moment ervaren een deel van de agrarische ondernemers toch problemen met inloggen bij RVO. Hier leest u meer over de oplossing hiervoor.