Webinar 'Mentaal Fit & Gezond Boerenverstand' een succes

Hoe blijf je als boer mentaal gezond? Deze vraag stond dinsdagavond 7 juli centraal in het door LTO Noord georganiseerde webinar 'Mentaal Fit & Gezond Boerenverstand'. Een actueel en aansprekend onderwerp: bijna 300 geïnteresseerden meldden zich aan om deel te nemen aan het webinar.

Voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord, voorzitter Willemien Koning van de LTO-commissie Vrouw en Bedrijf en agrarisch coach Paulien Hogenkamp gingen tijdens het webinar in gesprek over het omgaan met toenemende maatschappelijke druk en regelgeving.

Bruins: ‘Het helpen bespreekbaar maken als het tegen zit en naar elkaar om kijken als iemand hulp nodig heeft, dat vinden we belangrijk als ledenorganisatie. We willen op alle momenten achter onze leden staan, in de lobby en belangenbehartiging, maar ook als onze leden tegenslag ervaren door persoonlijke dilemma’s. Daarom heeft LTO Noord het programma 'De mens achter de ondernemer'' opgestart.’

Tijdens het webinar werd gesproken over wat je zelf kunt doen als je je zorgen maakt om een collega-ondernemer die het moeilijk heeft. Er werden praktische tips gegeven en vragen beantwoord als: 'Hoe houd ik mijn energielevel op peil', 'Hoe zorg ik dat mijn partner niet vlucht in zijn werk', 'Hoe blijf ik goed met mijn vader in gesprek tijdens bedrijfsovername' en 'Hoe vertel ik mijn partner dat coaching hem zou kunnen helpen?'

Online webinar terugkijken
Was u niet in de gelegenheid live deel te nemen, dan kunt u hier het webinar terugkijken. Kijk voor meer informatie op de pagina van Ledenzorg.

Veelgestelde vragen
Er zijn in het webinar verschillende vragen van kijkers behandeld. Een aantal vragen konden we gezien de tijd niet behandelen in het webinar. In deze Q&A leest u vragen én gegeven antwoorden terug. Ook worden niet behandelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@ltonoord.nl.

De antwoorden op de vragen zijn gegeven door Paulien Hogenkamp van Hogenkamp Agrarische Coaching.