Landschap Utrecht Zuid-Holland

Nieuw in ledenraad LTO Noord

Eri de Groot, Aike Kuper, Miranda Nolten, Erik Emmens en Jacob Nijhoff zijn op 2 juli benoemd in de ledenraad van LTO Noord. De Groot en Kuper namens de provincie Groningen, Nolten namens provincie Overijssel en Emmens en Nijhoff namens de provincie Drenthe.

‘LTO Noord behartigt de belangen van veel verschillende bedrijven uit een groot gebied’, zegt Aike Kuper. ‘Ik vind het interessant om in de ledenraad mee te discussiëren over de organisatie van nu en van de toekomst, in het belang van alle sectoren.’ Kuper is gepensioneerd regelingsdeskundige bij RVO.nl en heeft samen met zijn broer en zijn jongste zoon een melkveebedrijf in Vlagtwedde. Hij is bestuurslid bij afdeling Zuidoost Groningen.

Blik verruimen
‘Je blik verruimen, andere mensen ontmoeten en bezig zijn met de grote lijnen en de structuur van de LTO Noord-organisatie’, zegt Eri de Groot over haar motivatie voor de ledenraad. ‘Ik wil graag vanuit de afdeling mijn bijdrage leveren in de ledenraad.’ Samen met haar man en zoon heeft De Groot een melkveebedrijf in Nieuw Beerta. Ze is bestuurslid bij afdeling Oldambt.
Miranda Nolten uit Beuningen is bestuurslid van afdeling Noordoost Twente en provinciaal voorzitter van Vrouw en Bedrijf. ‘In de ledenraad worden veel zaken besloten, daar moet je bij zijn vanuit Overijssel’, vindt Nolten. ‘Overijssel heeft veel prachtige maar kwetsbare gebieden. Hoe zorgen wij dat we hier toekomstgerichte landbouw kunnen houden, dat houdt ons erg bezig. Je moet zichtbaar blijven, vertellen wat er speelt, ook in de ledenraad van LTO Noord.’
‘Ik wil graag actief meedoen, niet aan de zijlijn staan, maar mijn kennis en kunde inzetten in de ledenraad van LTO’, licht Erik Emmens zijn motivatie toe. ‘Daarbij vind ik het belangrijk om verbinding te brengen over de sectoren heen. Dus juist de samenwerking opzoeken om de belangen van de gehele landbouw te behartigen. Dit is belangrijk voor de toekomst van de sector.’ Emmens heeft een akkerbouwbedrijf in een maatschap met zijn zoon. Hij is voorzitter van afdeling Noord-Drenthe.

Meebouwen
Jacob Nijhoff is voorzitter van afdeling Midden-Drenthe. ‘In de ledenraad wil ik meebouwen aan onze organisatie. Het belang van belangenbehartiging is misschien nog nooit zo groot geweest. Daarom is het belangrijk om mensen samen te brengen waar ieder zijn kennis en ervaring kan delen. Daar werken we aan met onze afdeling, maar dat geldt ook voor de ledenraad.’ Nijhoff heeft een melkveebedrijf in Zwiggelte.

Bron: Nieuwe Oogst