Digitaal Prinsjesdaggesprek

Op 10 september van 12.00 – 12.45 uur vindt er een digitaal Prinsjesdaggesprek plaats waarin onderwerpen zoals: 'Ruimte om te ondernemen', 'De verbinding tussen stad en platteland' en 'Duurzaamheid met een (on)gelijk speelveld' aan de orde komen.

De agrarische sector stond het afgelopen jaar in het middelpunt van de aandacht van de Nederlandse samenleving. De aandacht ging vaak uit naar de bedreigingen voor het voortbestaan van de Nederlandse land- en tuinbouw. En terecht. Maar de sector bruist ook van de energie voor een invulling van de toekomst die boeren en tuinders wél perspectief biedt. LTO vindt het belangrijk om dat te laten zien en er het gesprek over aan te gaan. Vanwege de coronabeperkingen doen we dat dit jaar digitaal.

In gesprek met Roelof Hemmen
Voor ons digitale Prinsjesdaggesprek gaat journalist Roelof Hemmen met denkers, doeners en bestuurders uit de sector om tafel. We zijn trots en verheugd dat Heleen Lansink (De Melktapperij), André Arfman (voorzitter NAJK) en Joris Lohman (Food Hub) met Wim Bens, Dirk Bruins en Léon Faassen (bestuur LTO Nederland) hún perspectief op een aantal grote thema’s van dit moment willen delen.

Onderwerpen die de revue zullen passeren:

  • Ruimte om te ondernemen
  • De verbinding tussen stad en platteland
  • Handel vanuit een vruchtbare delta
  • Duurzaamheid met een (on)gelijk speelveld
  • Een eerlijke prijs voor maatschappelijke diensten
  • Werken in en met de natuur

Als u zich via deze link aanmeldt ontvangt u op 10 september een link om de stream te volgen. Registratie is niet verplicht, de gegevens zijn op 10 september om 12 uur ook op lto.nl te vinden. Vergeet niet nu al een kijkje te nemen op vooronsland.nl!