Tweede Kamer

LTO Nederland presenteert Agrarische Programmatracker

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2020 presenteert LTO Nederland de Agrarische Programmatracker.

Daarin staat een overzicht van de voor de agrarische sector belangrijkste punten in de partijprogramma’s van de politieke partijen. LTO Nederland zal de komende tijd ook andere activiteiten gericht op de Tweede Kamerverkiezingen organiseren.

Om het overzicht van de verschillende partijprogramma’s die dit najaar zijn gepresenteerd te bewaren, introduceert LTO Nederland de Agrarische Programmatracker. Daarin bundelt LTO ook de belangrijkste punten voor de agrarische sector uit de partijprogramma’s van de verschillende partijen. Ook zullen in de aanloop naar de verkiezingen andere activiteiten georganiseerd worden, zoals verkiezingsdebatten.

Agrarische Programmatracker
“De agrarische sector stond het afgelopen jaar in het middelpunt van de aandacht van de Nederlandse samenleving. Voor het huidige kabinet is het einde van de rit in zicht. Hoewel er nog het een en ander moet gebeuren is onze blik ook gericht op 2021: dan hebben we nieuwe volksvertegenwoordigers, een nieuwe coalitie en een nieuw regeerakkoord,” aldus Wim Bens, waarnemend voorzitter LTO Nederland. “We vinden het belangrijk dat iedereen makkelijk kan inzien welke keuzes politieke partijen willen maken. Met de Agrarische Programmatracker helpen we boeren, tuinders en alle andere mensen die daar interesse in hebben daarbij.”

Dit najaar presenteren de politieke partijen hun (concept) partijprogramma’s. Het ene programma heeft daarin een grotere landbouw paragraaf opgenomen dan de ander. Om het overzicht te houden heeft LTO Nederland de Agrarische Programmatracker geïntroduceerd: een overzicht van de voor de land- en tuinbouw belangrijkste passages uit de partijprogramma’s. Daarnaast bevat de tracker het overzicht van de volledige (concept)programma’s van de verschillende politieke partijen. De tracker is hier te vinden, en vrij te gebruiken met bronvermelding.

Verkiezingsdebatten
Komende tijd organiseert LTO, samen met andere organisaties, verkiezingsdebatten. Hierin worden kandidaat-Kamerleden aan het woord gelaten om een overtuigend verhaal te brengen. LTO Nederland geeft zelf geen stemadvies. LTO zal in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen ook nog andere activiteiten ondernemen en organiseren. Een overzicht van de geplande debatten en andere activiteiten zal op deze pagina te vinden zijn.

Verkiezingsmanifest 2021
Eerder dit jaar presenteerde LTO Nederland het Verkiezingsmanifest 2021: Een nieuwe kans voor goed beleid voor onze boeren en tuinders. LTO heeft daarin, namens haar leden, specifieke voorstellen gedaan om boeren en tuinders in Nederland een gedegen toekomst te geven. Om onze oplossingen te delen zijn deze zomer gesprekken gehouden met politici, programma commissies en andere betrokkenen.

 

Bron: LTO Nederland