Geslaagde ‘appel-uitdeelactie’ tijdens Dutch Food Week 2020

Met een trots gevoel blikken we terug op een geslaagde actie van ons allemaal afgelopen dinsdag. Op vele locaties deelden afdelingen, boeren en tuinders, meer dan 40.000 appels uit. Zo gingen ze langs bij verzorgingshuizen, woongroepen, ziekenhuizen, voedselbanken en scholen. De reacties van de ontvangende partijen en op sociale media waren hartverwarmend!

Ook de media heeft er veel aandacht aan besteed. Hieronder een greep uit het overzicht om een indruk te krijgen:

Het artikel uit de Nieuwe Oogst van afgelopen zaterdag is hier te lezen: Boeren en tuinders delen appels uit

En wist je dat:

  • De Elstar appels uit Utrecht kwamen? Ze zijn geleverd door fruitbedrijf Nieuw Slagmaat en sorteerder Toon Vernooij in Cothen. Samen met Henk Smith, regiobestuurder bij LTO Noord, regio Noord hebben zij ervoor gezorgd dat alles er goed uit zag en ze mooi overhandigd konden worden.
  • De LTO Noord stickers op de appels composteerbaar zijn?
  • 21 afdelingen mee hebben gewerkt aan deze actie?
  • Deze actie in samenwerking met LTO Noord, ZLTO en LLTB is opgezet?
  • Deze actie is georganiseerd in het kader van de Dutch Food Week 2020?

Verbindend
LTO Noord zoekt vaker de samenleving op en deze actie is hiervan een voorbeeld. “Boeren en tuinders doen belangrijk werk voor ons allemaal. Wij wonen in één van de meest vruchtbare delta’s van de wereld en hebben dus een verantwoordelijkheid om monden te blijven voeden. Dichtbij en verder weg. Dat is een verhaal dat je moet blijven uitleggen,” zegt Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord. “De Nederlandse land- en tuinbouw produceert groene, gezonde producten volgens de hoogste standaarden.”

Fotoalbum 'appel-uitdeelactie'

Een terugblik op een geslaagde actie tijdens de Dutch Food Week 2020: Boeren en tuinders delen meer dan 40.000 appels uit.