DOE MEE! | Social media-actie #BoerEnGezin #BegrotingLNV

De druk op de land- en tuinbouw en de onzekerheid die dit met zich meebrengt heeft een grote impact op boerengezinnen. Met een actie op Social Media willen LTO Nederland en LTO Vrouw & Bedrijf hiervoor aandacht vragen. Doe je mee?

Aanleiding van de actie is het debat van deze week. De Tweede Kamer debatteert met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de LNV-begroting van het kabinet. Daarin komt ook aan bod wat de plannen zijn met de landbouw in het komende jaar. 

In maart van dit jaar bood LTO Vrouw & Bedrijf namens de boerinnen in Nederland de petitie ‘Boerinnenhart’ aan, aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Hiermee vroegen zij aandacht voor de grote onzekerheid en stress die leeft bij boerengezinnen vanwege het stikstofbeleid, maar ook andere problemen, wetten en regels die een grote impact hebben op de toekomst van de boerderij.

De onzekerheid en stress is er in de loop van het jaar alleen maar groter op geworden. Bij boerengezinnen is er behoefte aan toekomstperspectief en rust. Daarom is het belangrijk dat we de minister en Tweede Kamerleden vertellen wat we nodig hebben om de toekomst weer rooskleurig in te zien. Zodat we ons bedrijf weer beter kunnen overdragen aan de volgende generatie dan we het van de vorige hebben ontvangen.

Wat moet je doen?
Deel een foto, video of vlog van je gezin op het bedrijf en vertel wat jullie nodig hebben van de politiek en overheid. Wat verwacht je van de minister of kamerleden? Wat is je toekomstdroom? Waar loop je tegenaan? Deel het met een bericht op Twitter, Facebook of een ander Social Media-platform met #BegrotingLNV en #BoerEnGezin. 

Tip: richt je tot iemand persoonlijk door hem of haar te ‘taggen’ in je bericht, bijvoorbeeld met @LauraBromet of @JacoGeurts.

Voorbeelden Twitterberichten:
Twitterbericht van Willemien Koning (voorzitter LTO Noord Vrouw&Bedrijf)
Twitterbericht van Miranda Nolten (provinciaal voorzitter LTO NoordVrouw&Bedrijf Overijssel)

Klik hier voor de Twitter-oproep van LTO Nederland

 

 

Bron: LTO Nederland