Duizenden mensen genieten van verlichte boerderijen en meer

In het weekend van 18-19-20 december zorgden boeren en tuinders door heel Nederland voor een lichtpuntje in deze coronatijd. Sfeervol verlichte boerderijen en trekkers, puzzeltochten, drive-through door de stallen en de verkoop van pakketten met streekproducten. En zelfs verlichte trekkeroptochten in Noord-Holland. Duizenden mensen hebben genoten van dit prachtige uitje in coronatijd.

De afgelopen weken zijn boeren en tuinders van diverse LTO Noord afdelingen en Boert Bewust streken, vol enthousiasme en energie aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor  ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Vele boeren en tuinders hebben zich, verspreid over het land, ingezet om sfeervolle activiteiten te organiseren. Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord: “Dat er zoveel belangstelling voor zou zijn, hadden we nooit verwacht. Bij sommige bedrijven stonden de auto’s in de rij om door de stal of op het terrein rondom de boerderij te rijden.

Lovend en hartverwarmend
De reacties van het publiek en op sociale media waren lovend en hartverwarmend: “Wat is het mooi om boerderijen van dichtbij te zien en wat zijn de trekkers prachtig verlicht”, waren veel gehoorde reacties. Er was veel waardering dat boeren en tuinders een leuk gezinsuitje voor het publiek organiseerden.

En de coronamaatregelen?
Alles is georganiseerd met toestemming van de gemeenten en veiligheidsregio’s. Op sommige plekken was het zo druk dat het verkeer vast kwam te staan waardoor de routes werden ingekort of in afgeslankte vorm verder gingen. Gelukkig is alles goed georganiseerd en rustig verlopen.

Agrarische sector positief in de schijnwerpers
Met deze kerstactie, een initiatief van LTO Noord, ZLTO en Boert Bewust, hebben we laten zien hoe mooi de agrarische sector is, welke producten er uit de streek komen en wat we voor de maatschappij willen betekenen. Juist tijdens deze donkere dagen aan het eind van dit moeilijke coronajaar staan we als agrarische sector letterlijk en figuurlijk positief in de schijnwerpers.

Veel media-aandacht
We hebben ons positief laten zien in de media. Er is veel aandacht besteed aan onze kerstactiviteiten Hieronder een greep uit het overzicht om een indruk te krijgen:

Hart van Nederland: Boeren bezorgen troostpakketten
Algemeen Dagblad:
Verlichte boerderijen in Noord-Oost polder breken alle recordse Dagblad
RTV Drenthe
Boeren rondom Rolde zetten bedrijf in de schijnwerpers
Dagblad van het Noorden:
Wat afleiding tijdens lockdown
Noord-Hollands Dagblad: 
Boeren trekken met verlichte trekkers
Noord-Hollands Dagblad: Fraai verlichte trekkers door Gooi en Vecht
Algemeen Dagblad:
Boerderijenroute gaat ten onder aan eigen succes
De Stentor: Bonte stoet oldtimertrekkers brengt kerstsfeer 
Schagen in het nieuws: Horeca acties boeren vinden gretig aftrek

Deel je eigen foto's ook zoveel mogelijk nog op social media. En geniet ook nog even na op #kerstmetdeboer

 

Boeren en tuinders pakken uit met kerst 2020

Duizenden mensen genieten van verlichte boerderijen door heel Nederland tijdens 'Boeren en tuinders pakken uit met kerst'.