Communicatieadviseur regio Oost

Regio Oost van LTO Noord is per direct op zoek naar een doortastende:

vechtdal-44

Regio Oost van LTO Noord is per direct op zoek naar een doortastende:

 

Communicatieadviseur regio Oost
24 tot 32 uur per week, standplaats Zwolle

Wat doe jij?

Voor deze uitvoerende én adviserende functie zoeken wij een sparringpartner die gevraagd en ongevraagd advies geeft. Een bevlogen communicatieadviseur, die nieuwsgierig is naar een werkomgeving waarbij de agrarisch ondernemer het uitgangspunt is. Je bent de schakel in de communicatie in Regio Oost van LTO Noord en je werkzaamheden vinden dan ook voornamelijk plaats in Gelderland en Overijssel. Daarnaast werk je nauw samen met je communicatiecollega’s op ons kantoor in Zwolle en de communicatieadviseurs in de regio’s West en Noord van LTO Noord.

Wat ga je in ieder geval doen?

 • Adviseren van bestuurders en beleidsteam op gebied van externe communicatie en ledencommunicatie
 • Ondersteunen en aanjagen van bestuurders en beleidsadviseurs in het benoemen van concrete resultaten en omzetten naar waardevolle communicatie ter ondersteuning van lobby en beleidsinzet
 • Adviseren op vorm, toon en inzet van communicatiekanalen
 • Leidend en adviserend naar bestuurders en beleidsadviseurs met betrekking tot een pro-actieve communicatie aanpak
 • In samenwerking met de andere communicatieadviseurs binnen LTO Noord ontwikkelen van krachtige campagnes
 • Samen met de perswoordvoerder werk je aan persvoorlichting
 • Regionale media voorlichten over standpunten en resultaten van LTO Noord
 • Proactief agenderen van (opiniërende) agrarische onderwerpen in regionale media
  Daarnaast:
 • Schrijven van artikelen en opiniestukken voor eigen communicatiekanalen en kanalen van anderen
 • Adviseren, faciliteren en begeleiden van de communicatie door lokale afdelingen van LTO Noord
 • Onderhouden van contacten met externe partijen zoals vormgevers, fotografen en filmmakers

Wat breng je mee?

Je bent een stevige persoonlijkheid die durft te schakelen in een zeer dynamisch en uitdagend werkveld. Je schakelt met gemak tussen verschillende taken en rollen en bent in staat om een afweging te maken tussen verschillende belangen. Je stapt in een organisatie die middenin een veranderingsproces zit en wordt daar enthousiast van. Je bent liever brutaal dan voorzichtig, maar altijd beleefd.
Je bent vaardig in het schrijven van (pers)berichten en artikelen. Je hebt netwerk bij media in Oost-Nederland. Ervaring met de agrarische sector is een pre. Evenals ervaring met issuemanagement en reputatiemanagement. Daarnaast beschik je in verband met de dynamiek van de functie niet over een 9-tot-5-mentaliteit, maar weet je wel je eigen werkgrenzen te bewaken.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van Communicatie of Journalistiek
 • Ervaring als communicatieadviseur in een bestuurlijke omgeving, ervaring in de belangenbehartiging is een pré
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Wat bieden wij jou?

De organisatiecultuur is erop gericht het beste uit onze medewerkers te halen. We bieden je een uitdagende functie voor 24-32 uur per week; in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. De formele standplaats is Zwolle en we hebben ook kantoren in Wageningen, Drachten, Den Haag en Alkmaar. We bieden je een marktconform salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring met een maximum van € 4.552,-- bij een fulltime aanstelling. Naast het salaris biedt LTO Noord goede secundaire arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelmogelijkheden. Bij LTO Noord werk je volgens het ‘nieuwe werken’. Dit betekent dat wij je faciliteiten aanbieden waarmee je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Laptop, smartphone en thuiswerkfaciliteiten zijn daarom vanzelfsprekend onderdeel van het pakket dat wij je aanbieden.

Wat doen wij?

LTO Noord is de toekomstgerichte ondernemersvereniging voor boeren en tuinders in de negen noordelijke provincies. Wij zetten ons in voor de belangen van ruim 23.000 boeren en tuinders. Het merendeel van onze leden is agrarisch ondernemer en producent van voedsel, sierteeltproducten of bijvoorbeeld energie. Wij gaan de dialoog aan met de overheid. We verbinden de agrarische sector met burgers en consumenten en we laten zien wat de agrarische sector voor de samenleving betekent. De komende jaren neemt LTO Noord samen met haar leden het voortouw in de ontwikkeling van de sector. We ontwikkelen programma’s en projecten die agrarische ondernemingen toekomstbestendig maken. De kennis die dit oplevert delen we weer met boeren en tuinders. Met ruim 160 collega’s zetten wij ons dagelijks met hart en ziel in voor agrarische ondernemers.

Interesse?

Solliciteren kan door rechts op de knop ‘Solliciteren’ te klikken. Doe dit vóór 31 augustus 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 8 september 2022. De tweede gesprekken staan gepland op vrijdagochtend 23 september 2022. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Chris van Eunen, Regiomanager Oost, M. 06 34 47 49 21 E: cveunen@ltonoord.nl.

Meer weten over ons? Kijk op www.ltonoord.nl.