Projectleider/ontwikkelaar Water en Bodem regio West

LTO Noord zoekt een ondernemende en enthousiaste

alblasserwaard-12

LTO Noord zoekt een ondernemende en enthousiaste

 

Projectleider/ontwikkelaar Water en Bodem

Regio West (32-40 uur)

Wat ga je doen?

In deze functie combineer je de rol van ontwikkelaar met het zelf leiden van een aantal projecten op Water & Bodem.

Als projectleider sta je zelf aan de lat om een aantal projecten tot een succesvol einde te brengen. Als ontwikkelaar ben je gericht op met name het opwerken van kansrijke initiatieven tot uitvoerbare projecten, inclusief de financiering daarvan. Je initieert activiteiten in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland, samen met de waterschappen en de LTO Noord-afdelingen. Het is de combinatie van ontwikkeling én uitvoering die jou aanspreekt; in deze functie breng je ervaring vanuit verschillende rollen in. Je gaat met name werken aan projecten in West-Nederland. Binnen LTO Noord ga je deel uitmaken van het team Programma’s en Projecten. Je werkt in de praktijk samen met boeren, waterschappen, provincies, gemeenten, de samenwerkende partners in DAW en collega’s en bestuurders van LTO Noord.

In het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW), waar LTO Noord een van de partners is, richten we ons op schoon en voldoende water en een betere bodem. Landelijk werken we in meer dan 500 projecten met boeren aan het delen van kennis en praktijkervaring en het stimuleren van toepassing ervan op het eigen bedrijf. Water van goede kwaliteit is belangrijk voor gewassen, de landbouwdieren, de biodiversiteit én de economische positie van boeren.

Nederland staat voor serieuze wateropgaven. Weerpatronen worden extremer en perioden van wateroverlast en langdurige droogte zullen vaker voorkomen. Het DAW-programma geeft aan op welke wijze de land- en tuinbouw kunnen bijdragen aan oplossingen voor de wateropgaven. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat ook de economische positie van de sector daardoor gestimuleerd wordt.

Een belangrijk onderdeel van de rol van de (DAW)-ontwikkelaar is het samen met ondernemers, waterschappen, overheden en landbouwbestuurders komen tot concrete projectvoorstellen. Als LTO Noord zijn we ook projectleider van een groot aantal DAW-projecten. Daarom behoort de combinatie van ontwikkelaar en uitvoerder van (zelfontwikkelde) projecten zeker tot de mogelijkheden.

Wie ben jij?

Jouw achtergrond? Wij zoeken een collega met kennis en ervaring van land- en tuinbouw en op water- en bodem gerelateerde vraagstukken. Je competenties op het gebied van samenwerken met een groot aantal organisaties, met zowel gelijke als van elkaar verschillende belangen, zijn goed ontwikkeld. Je hebt met name een goede antenne voor kansen die zich aandienen en het vermogen om kansen ook te verzilveren op een manier die voor de bedrijfsvoering van boeren waardevol is.

Wat verwachten we van jou:

  • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding;
  • Je hebt oog voor de belangen van de verschillende stakeholders;
  • Je hebt 3-5 jaar ervaring met beleid, projectontwikkeling en -uitvoering;
  • Je hebt kennis van de agrarische sector, met name op de thema’s water en bodem;
  • Je hebt een rijbewijs B en eigen vervoer.

Wat bieden wij jou?

We bieden je een uitdagende functie voor 32-40 uur per week. Wij hebben kantoren in Zwolle, Wageningen, Drachten en werkplekken in Den Haag en Alkmaar. Je rol als projectleider/ontwikkelaar kun je uitvoeren vanuit onze kantoren in Den Haag en Alkmaar. We stimuleren overigens zo veel mogelijk plaats- en tijdonafhankelijk werken (ondersteund door een uitstekend thuiswerkpakket), dus je hebt veel flexibiliteit. Afhankelijk van leeftijd en ervaring, bieden we je een salaris tussen € 2.500,--en € 4.900,-- bij een fulltime aanstelling. Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, zodat je de kans krijgt om je professioneel verder te ontwikkelen. Verder bieden wij een prima secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat doen wij?

LTO Noord is de toekomstgerichte ondernemersvereniging voor boeren en tuinders in de negen noordelijke provincies. LTO Noord is als netwerkorganisatie de schakel tussen leden, overheid, maatschappij en bedrijfsleven, van lokaal tot internationaal niveau. Wij zetten ons in voor de belangen van ruim 23.000 leden en ondernemers in de land- en tuinbouw.

Het team Programma’s en Projecten van LTO Noord werkt met en voor boeren en tuinders aan een gezonde agrarische sector en een duurzame toekomst voor hun bedrijf. We stappen pas in een project als het bijdraagt aan het verdienvermogen van onze ondernemers, aan meer zekerheid in de sector en/of aan versterking van de maatschappelijke positie van boeren en tuinders. We voeren projecten uit om nieuwe kennis te ontwikkelen en te delen, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en ondernemers in hun ondernemerschap te ondersteunen. Dat doen we onder meer in projecten als Schoon Erf Schoon Water, Erfemissie, Bodem als basis en Bodem Up. Kenmerkend voor onze sector is dat werk en privé nauw verbonden zijn. Als vereniging ontwikkelen we daarom óók activiteiten voor de mens achter de ondernemer en voor de volgende generatie boeren. Via programma’s geven we richting aan de projecten.

Met ongeveer 75 enthousiaste medewerkers binnen ons team werken we voornamelijk in de negen provincies boven de rivieren op zakelijke basis aan programma’s en projecten in de land- en tuinbouw. Ook projecten met een landelijke dekking hebben we onder onze hoede. Regelmatig als trekker, maar heel vaak in verbinding met andere toekomstgerichte partners, waaronder waterschappen, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden.

Interesse

Solliciteren kan door hieronder op de knop ‘Solliciteren’ te klikken. Doe dit vóór 31 augustus 2022.

Voor aanvullende vragen over de vacature kun je terecht bij Ton Kraakman, teammanager Programma’s en Projecten, bereikbaar via telefoonnummer 06-51533310 of tkraakman@ltonoord.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten over ons? Kijk op www.ltonoord.nl.