Hoe gingen vakgenoten om met een crisis op hun bedrijf?

  • Voor de mens achter de ondernemer
  • LTO Noord Vrouw en Bedrijf

Je zult het maar meemaken: een stalbrand, een bezetting van je stal, een besmettelijke dier- of plantenziekte, een bedrijfsongeval, storm- of hagelschade of een voedselschandaal. Allemaal situaties die je als agrarisch ondernemer zomaar kunnen overkomen. LTO Noord organiseert hierover op dinsdag 17 mei een webinar met onder andere twee ervaringsdeskundigen aan het woord.

Hetty Krüs uit Didam maakte in de zomer van 2018 een stalbrand mee. In de getroffen stal stonden op dat moment 2500 vleesvarkens. Door de brand kreeg de familie Krüs ook te maken met dierenactivisten.

Mariska Oving uit Odoorneveen moest in 2017 al haar leghennen ruimen, tienduizenden eieren vernietigen en de stallen ontsmetten omdat er fipronil was gevonden.

Beide dames vertellen tijdens deze online bijeenkomst hoe de calamiteit, de kritiek en de nasleep hebben ingehakt op hun bedrijf en privéleven. We bespreken met Dik Veefkind de zakelijke en mentale kant van zo’n heftige gebeurtenis.

Gratis webinar op dinsdagavond 17 mei

Vanuit ‘de mens achter de ondernemer’ organiseren we dinsdagavond 17 mei om 20 uur een webinar om je handvatten te geven om te dealen met een calamiteit op bedrijfs- en sectorniveau. Als je zoiets overkomt: wat moet dan als eerst gebeuren, wat is het meest relevant? Met welke financiële en zakelijke gevolgen moet je rekening houden, wat kun je preventief regelen? Hoe krijg je je leven weer op de rails, hoe signaleer je dat je zelf of je gezinsleden vastlopen, hoe ga je om met de mening van de buitenwacht?

Welkom allemaal

Wil je van ervaringsdeskundigen horen waar je je als ondernemer op kunt voorbereiden? Meld je dan nu aan voor het webinar.

Ook als je 17 mei niet aanwezig kunt zijn: meld je aan want na afloop van het webinar ontvang je een terugkijklink.