Living Lab natuurinclusieve landbouw Overijssel

Natuurinclusief boeren wint aan terrein. Ook in Overijssel zien we steeds meer bedrijven die de productie van gezond en veilig voedsel combineren met een natuurinclusieve bedrijfsvoering. Daarbij wordt duidelijk dat natuurinclusief ‘vele smaken’ kent en dat boeren kiezen wat het best bij hun bedrijf past. Ons uitgangspunt is altijd dat het op basis van vrijwilligheid is, dat het bij jou, je bedrijf en omgeving moet passen en dat je er een goede boterham mee kunt verdienen. Sommigen realiseren prachtig bloeiende akkerranden, een kruidenrijk grasland of verfraaien het landschap met houtwallen en knotwilgen. Anderen kiezen voor organisch bemesten of voor een gesloten grondstoffenkringloop.
Het LivingLab Natuurinclusieve Landbouw Overijssel stimuleert deze ontwikkeling. En dat doen we door samen met boeren en andere belangrijke partners te zoeken naar interessante vergroeningsmaatregelen, waar ook een goede boterham mee te verdienen valt. We pionieren, delen kennis en ervaring, verbinden projecten en partijen met elkaar en zoeken naar oplossingen voor knelpunten.

Met vereende krachten 
Het LivingLab is het eerste project dat is voortgekomen uit de brede maatschappelijke coalitie Rijp en Groen. In 2019 presenteerden zij in het pamflet Rijp en Groen een toekomstbeeld waarin de productie van voedsel en de zorg voor landschap, biodiversiteit en vruchtbare bodems hand in hand gaan. De stip op de horizon is een gevarieerd landschap en meer biodiversiteit gekoppeld aan een gunstig bedrijfseconomisch perspectief voor boeren.

Vragen en ideeën? Neem contact met ons op!
Wil jij aan de slag met natuurinclusieve landbouw, maar weet je niet goed wat bij jou past? Zoek je partijen om mee samen te werken? Heb je een interessant idee, maar zijn er nog lastige obstakels? Zoek je goede voorbeelden en achtergrondinformatie. Wil je jouw manier van werken graag delen met anderen? Of wil je meer weten over subsidiemogelijkheden in Overijssel? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Margo Meijerink

Margo Meijerink

Projectadviseur LTO Noord regio Oost

Neem contact op

Sluit u aan bij het LTO Noord netwerk en word nu lid

Meer informatie over het lidmaatschap? Neem vrijblijvend contact met ons op.