USRA discussieavond keurmerken

LTO Noord samenwerking met Studentenvereniging USRA

LTO Noord en de studentenvereniging USRA hebben al sinds 2016 een samenwerking.

Zichtbaar zijn voor de jonge toekomstige boer, weten wat hen beweegt en wat LTO Noord hen specifiek bij een lidmaatschap kan  bieden. Met dat doel sloot LTO Noord ook dit jaar opnieuw een samenwerkingsovereenkomst met studentenvereniging USRA. De studenten verenging is aangesloten bij de Aeres Hogeschool in Dronten. 

De USRA is de grootste agrarische studentenvereniging van Nederland. Met deze samenwerking willen wij jonge toekomstige boeren laten zien waarom belangen behartiging zo belangrijk is. Samen met de sponsorcommissie van de studentenvereniging USRA organiseert LTO Noord daarom jaarlijks verschillende activiteiten voor de studenten verenging. De activiteiten variëren van discussie avonden tot excursies naar Brussel en Den Haag. 

Afgelopen jaar heeft er een excursie plaats gevonden naar de Tweede Kamer in Den Haag, hier spraken wij met Thijs Cuipers, directeur beleid bij LTO Nederland. Dit jaar staat er een bezoek aan Brussel op de planning. Verder wordt nagedacht over het organiseren van ‘experience days’. Hierbij kan gedacht worden aan een dag mee lopen met iemand actief binnen LTO Noord. 
LTO Noord heeft ook meerdere stage plekken die worden aangeboden bij de studenten van de studentenvereniging USRA. 

Jurjen Zijlstra lid van de sponsorcommissie en student aan de Aeres Hogeschool. ‘Onze USRA-leden komen allemaal uit de agrarische sector of willen daarin verder, maar hebben verschillende interesses. De een is melkveehouder, de andere akkerbouwer of pluimveehouder of wil verder in de periferie van de sector. LTO Noord is heel breed georiënteerd en heeft met alle sectoren te maken, kortom, interessant voor al onze leden.‘