Doe mee aan ontwikkelprogramma 'Grip op je bedrijf'

Ben jij al klaar voor de toekomst? De landbouw verandert voortdurend en zo ook iedere individuele boer en zijn/haar bedrijf. Vrijwel geen boer of tuinder loopt niet met de vraag rond hoe zijn of haar bedrijf toekomstbestendig te maken.

De mogelijkheden lopen uiteen. Voor iedereen is er een variëteit aan kansen en mogelijkheden in de eigen omgeving.

Daarbij stellen ondernemers zichzelf de vraag: welk type onderneming past bij mijn ondernemerschap en mijn familie? Welke marktkansen zijn er? Kies ik voor een stadsboerderij, een neventak als energieleverancier, uitbreiding naar grotere bedrijfsomvang, specialiseer ik me en richt ik me op een niche, ga ik voor verbreding met een zorgboerderij of de boerderij als ontmoetingsplaats, zet ik in op agrarisch natuurbeheer of wil ik liever een baan erbij en pas ik de bedrijfsomvang en werkwijze daarop aan.
Deze en nog veel meer voorbeelden zijn te geven over de routes die een agrarisch ondernemer kan kiezen. De uitdaging is om een bedrijfsstrategie te ontwikkelen passend bij de persoonlijke drijfveren, de situatie en het bedrijf.

Juist daarover gaat dit programma 'Grip op je bedrijf'. Het is bedoeld voor agrarisch ondernemers die nadenken over de toekomst van het bedrijf. Voor ondernemers die zicht willen krijgen op welke bedrijfsstrategie bij hen persoonlijk en bij het bedrijf past, met oog voor verduurzaming.

Meer weten? Lees dan hier verder.