Online cursus over kringlooplandbouw start 6 oktober

Boeren en tuinders opgelet: op 6 oktober start de online cursus Kringlooplandbouw met als doel kennis uitwisselen. Samen aan de slag met praktijkvoorbeelden, proberen grip te krijgen op boerderijdata en nieuwe verdienmodellen onderzoeken.

Gedurende 4 weken ontvang je dagelijks nieuwe filmpjes, animaties en links naar interessante artikelen. Aan jou de vraag hierover na te denken, erover in discussie te gaan en te bekijken wat dit voor een bedrijf betekent. Je verdiept je in wat jij interessant vindt.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod tijdens de online cursus over kringlooplandbouw:

  • Kringlooplandbouw… Waarom? Waarom nu?
  • Laat data voor je werken
  • Biodiversiteit en nieuwe verdienmodellen
  • Kringloop op bedrijfsniveau

Praktische informatie
De online cursus start op 6 oktober en duurt 4 weken. Waar en wanneer je wilt. Je hebt alleen internet nodig. Je kunt ermee aan de slag op een tijdstip dat voor jou uitkomt. Elke dag zul je er zo’n 20 minuten mee bezig zijn.

Online leren, hoe werkt dat eigenlijk? En wat ga ik leren? Voor wie is het geschikt en door wie wordt het gegeven? Bekijk de trailer met meer informatie hier.

Aanmelden en kosten
De cursus kost normaal gesproken €250,- (excl. btw), maar LTO Noord leden krijgen 10% korting en betalen €225,- (excl. btw). Aanmelden kan via www.onlinekringloopcoach.nl, voeg in het aanmeldformulier de couponcode 'LTOkorting' toe.

Over de Online Kringloopcoach
Deze cursus is voortgebouwd op de ‘Online Kringloopcoach’, een onderdeel van het project Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland van LTO Noord. Het is gefinancierd door de EU en provincie Zuid- Holland. Dit project is gericht op onderzoek en innovatie en heeft als doel agrariërs te enthousiasmeren om bij te dragen aan de ontwikkeling van de kringlooplandbouw in Zuid-Holland.

De cursus wordt in 2020 voortgezet door FarmHack en Boerenverstand. Kijk voor meer informatie op
www.onlinekringloopcoach.nl.

Over LTO Noord
LTO Noord is de toekomstgerichte landbouworganisatie, die ervoor zorgt dat het vakmanschap en ondernemerschap van boeren en tuinders in de komende jaren centraal blijft staan. LTO Noord stimuleert initiatieven als de Online Kringloopcoach om kennis en ervaringen te delen, te verbinden en van elkaar te leren voor een vitale en toekomstbestendige sector.