Tuinbouwfoto

Praktijkschool voor Verbindend Ondernemen

Wil jij leren ondernemen in verbinding met je omgeving? Meld je aan!
In het voorjaar van 2019 gaan we van start met een nieuwe groep boeren in de vierde editie van de Praktijkschool voor Verbindend Ondernemen. In deze groep zijn nog een paar plaatsen beschikbaar! Benieuwd of het wat voor jou is? Alle informatie vind je op deze pagina.

Logo Wakker Boer

Wat is de Praktijkschool voor Verbindend Ondernemen? 
Boeren en tuinders die zichzelf en hun bedrijf willen ontwikkelen mét de samenleving, gaan in de Praktijkschool op zoek naar het ondernemerschap dat bij hen past. Als deelnemer doorloop je met een groep van circa 10 ondernemers vragen als: Wat drijft jou nu echt als ondernemer en waar krijg je energie van? Onder begeleiding van Wakker Boer stel je een persoonlijk actieplan op dat je in een klein jaar tijd uitvoert.

Waarom Verbindend Ondernemen?
LTO Noord en Wakker Boer geloven dat een goede verbinding met de samenleving voor de hele sector van belang is. Maar ook dat het jou als boer of tuinder winst op kan leveren; financieel, maatschappelijk en persoonlijk. Als je onderneemt samen mét de samenleving, ervaar je meer waardering en versterk je je ondernemerschap. Daarom biedt LTO Noord je graag de kans om mee te doen aan de Praktijkschool voor Verbindend Ondernemen, waarbij je Verbindend Ondernemen in de praktijk leert en je opgedane kennis direct toepast op je eigen ondernemerschap en bedrijf.

Praktische informatie

De vierde praktijkschool loopt op dit moment, aanmelden is niet meer mogelijk

Als deelnemer betaal je een eigen bijdrage. Voor leden van LTO Noord is dit tarief € 400,- en voor niet-leden € 500,-. Wil je meer weten over de Praktijkschool of wil je je direct aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst? Neem dan contact op met Alida Hoolsema van LTO Noord.

Aanvullende info via ahoolsema@ltonoord.nl of telefonisch via 06-55469482.

De 4e editie van de Praktijkschool voor Verbindend Ondernemen wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting KNLC, Boert Bewust en LTO Noord.

Deelnemer van de 1e Praktijkschool: Liane van Steeg- Woudenberg, Nijkerk:

“Voor ik de Praktijkschool had doorlopen, zou ik mijn plan voor het vermarkten van kalfsvlees helemaal zelf maken en er dan pas mee naar buiten komen. Nu heb ik alles en iedereen mee laten denken en daar is het plan zoveel sterker van geworden.”

Liane van Steeg

Deelnemer van de 1e Praktijkschool: Conny van den Top, Lunteren:
“Door de Praktijkschool ben ik op een andere manier gaan kijken naar mijn bedrijf. De uitwisseling met andere deelnemers is heel inspirerend. Iedereen onderneemt vanuit zijn eigen kern en daar krijg je veel nieuwe ideeën van!”

Conny vd Top

Conny van den Top maakte ook een video over de Praktijkschool en waarom het goed is om mee te doen.

 

Lees ook het interview met deelnemer Twan Houterman uit Bemmel.  ‘Wat deze cursus doet? Je stapt de helikopter in en bent even boven jezelf, boven je bedrijf. Wat doe ik nu eigenlijk en wat wil ik? Weet je, je bent druk in je eigen wereldje, je zit in je eigen cirkeltje. Ik wist al een tijdje dat ik stappen wilde zetten, maar zonder deze cursus had ik daar nog twee jaar over gedaan. Dit dwong mij om er tijd voor te maken. Je krijgt opdrachten en je wordt gestimuleerd om ook daadwerkelijk wat te gaan doen. Zo blijft het niet bij altijd en alleen maar denken.’ Lees verder...