Zeewier

Zeewier in een gezonde melkveehouderij

De toekomstbestendigheid van twee agro-sectoren: de melkveehouderij en de zeewiersector

Aangevraagd door
LTO Noord

Korte beschrijving
Koeien in de Nederlandse Melkveehouderij produceren duurzame en kwalitatief hoogwaardige melk. Melkveehouders blijven innoveren om bij te dragen aan klimaatdoelstellingen. Het project Zeewier in een gezonde melkveehouderij onderzoek de praktische toepasbaarheid van Noordwest Europees zeewier in de Melkveehouderij. De verwachting is dat zeewier additieven in het melkveerantsoen een effect hebben op methaanvorming bij vertering van voedsel in het maag-darmkanaal van een koe.

Wat levert het op
Het project draagt bij aan de toekomstbestendigheid van twee agro-sectoren: de melkveehouderij en de zeewiersector. De één is nauw verbonden met Nederlandse tradities, de ander heeft de potentie om de Nederlandse sector van de toekomst te worden. Het verbinden van deze sectoren heeft veel potentieel om positieve synergie te creëren voor economie, klimaat en landbouw.

Meer informatie
Gerben van Lenthe
www.ltonoord.nl

Looptijd
September 2018 tot september 2020