Neie Boeren

Expositie 'Neie Boeren' portretteert o.a. regiobestuurder Jan Bloemerts

Drents Portret laat portretten zien van Neie Boeren, waarbij de hedendaagse moderne en innovatieve Drentse boer in het spotlicht staat. De expositie wordt ondersteund door een boek en film. Met het project Neie Boeren wordt op originele wijze verbinding gemaakt tussen kunst en de innovatieve agrarische sector in Drenthe. Met de roulerende expositie gaat Drents Portret de boer op en brengt kunst naar de mensen.

LTO Noord Regiobestuurder Jan Bloemerts is geportretteerd in de documentaire 'Neie Boeren'.

Van 8 t/m 29 januari 2017 is bij het Informatiecentrum Egberts Lent van Het Drentse Landschap de expositie ‘Neie Boeren’ te zien. Noem het een kruisbestuiving tussen kunstenaars en boeren.

De expositie wordt op 7 januari a.s. om 15:00 uur geopend door burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze. De opening omvat een leuk programma: Drents Portret presenteert het bijbehorende boek en vertoont de korte documentaire ‘Neie Boeren’. Dirk Strijker, hoogleraar plattelandsontwikkeling van de Rijksuniversiteit Groningen, houdt een lezing en aansluitend leidt hij een forumdiscussie die innovatie en ondernemerschap als onderwerp heeft. Een programma waarmee tevens het jaar van het ondernemerschap van de gemeente Aa en Hunze wordt afgesloten.

De beeldend kunstenaars Anneke Verstegen, Harrie Visser, Klaas Koops, Jeanet Tjassens, Anneke Leutscher, Henny Holtrop, Nicole van der Veen-Kerssies en Marcelle van der Leeuw hebben allen één of meerdere Drentse boeren geportretteerd. Het zijn niet louter portretten geworden: in hun werk zijn ook bedrijfskenmerken terug te vinden. Bewust is gekozen voor diversiteit, van akkerbouw tot veeteelt, van hypermoderne varkensboer tot schapenboerin. Maar het zijn allemaal innovatieve boeren van nu, van deze tijd, het beroep van boer wordt niet geromantiseerd. De kunstwerken hebben wel een kunstzinnige draai, dat heb je met kunstenaars. Kortom, kom kijken naar uw Drentse boeren!

Meer informatie: