LTO Skarsterlan bezoekt Van der Avoird in Lemmer

Circa veertig leden van LTO Noord-afdeling Skarsterlân waren vorige week te gast bij Van der Avoird in Lemmer. Koos van der Avoird leidde de leden rond over zijn bloembollen- en akkerbouwbedrijf.

Op het bedrijf worden tulpen, lelies en eerstejaars plantuien geteeld. De tulpenbollen worden verkocht aan binnenlandse broeierijen en gaan voor een ander deel voor export naar het buitenland. ‘Momenteel worden de lelies geplant, in twee groepen tussen 5 uur ‘s morgens en 12 uur ‘s nachts’, vertelt vice-voorzitter Jelmer van der Werf van LTO Noord Skarsterlân.

Van der Avoird heeft dertien mensen in vaste dienst. In piektijden zijn er vijftig mensen aan het werk op het bedrijf. ‘Indrukwekkend wat hier allemaal gebeurt aan activiteiten en verschillende werkzaamheden’, zegt Van der Werf.
‘Koos van der Avoird vertelde over zijn manier van boeren. Hij wil graag laten zien en uitleggen aan de burger wat er gebeurt op zijn bedrijf. Volgens Van der Avoird moet je als agrarisch ondernemer continu laten zien dat je het goed doet. Zo vertelde hij bijvoorbeeld op een buurtbijeenkomst over de teelten op zijn bedrijf’, vertelt de vice-voorzitter.

Andere tak van sport
Van der Werf kreeg van de leden van Skarsterlân positieve reacties op de excursie. ‘Wij zijn een hoofdzakelijk veehouderijgerichte afdeling. Dan is het erg interessant om eens een kijkje te nemen in een heel andere tak van sport in de landbouw’, aldus Van der Werf.
Met de excursie werd voor de leden het winterseizoen 2018-2019 afgesloten.


Bron: Nieuwe Oogst