Akkerbouw

Digitale bijeenkomst 'perceelemissie in de hand' op 2 maart

Dinsdag 2 maart a.s. aanvang 20.00 uur is er een digitale bijeenkomst over de resultaten van de metingen aan het oppervlaktewater 2020 en loofdoding anno 2021.

Net als de afgelopen jaren heeft Wetterskip Fryslân ook in 2020 weer gemeten aan de kwaliteit van het oppervlaktewater in Friesland. Mattie de Vries van Wetterskip Fryslân gaat de resultaten met ons delen op dinsdagavond 2 maart as. Dit doen we – om de bekende reden van de coronamaatregelen – in een digitale bijeenkomt.

Het tweede punt op de agenda deze avond is loofdoding. Dit blijft een belangrijk onderwerp. Ook met het oog op ons project. De timing met de middelen die we tot onze beschikking hebben is erg belangrijk in verband met nog doorgroeien na toepassing van de middelen.

Als akkerbouwers in Friesland heeft u allemaal met dit onderwerp te maken. Daarom vinden we vanuit ‘Perceelemissie in de hand’ dit onderwerp actueel en belangrijk. Niet alleen is voorkoming van afspoeling van gewasbescherming belangrijk; de juiste inzet van de middelen kan extra bespuiting voorkomen. Sigrid Arends en Niek Vedelaar van Delphy gaan nader in op de vraag wat onderzoek vanuit de BO Akkerbouw ons geleerd heeft. Met andere woorden: genoeg redenen om aan te haken.

Aanmelden is verplicht
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar bdomhof@ltonoord.nl. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een link naar de bijeenkomst.

Vanwege het digitale karakter gelden er een aantal spelregels.

Dit zijn:

  • Iedereen zet het geluid op ‘mute'.
  • Bij een vraag of opmerking; digitaal een hand opsteken of de vraag in de ‘chat’ stellen,
  • Vanwege het intensieve karakter van een dergelijk overleg proberen we om 21.15 uur af te ronden, maar uiterlijk om 21.30 uur.
Klik hier voor de uitnodiging.