Modder op de weg

Rij veilig en houd de weg schoon

De oogsttijd komt er weer aan, een drukke tijd waarin u weer vaak met grote voertuigen op de weg zult zijn. Niet alle weggebruikers zijn daarop voorbereid. Er is soms net genoeg ruimte op de weg om elkaar te passeren. Bovendien kan er modder op de weg komen als landbouwvoertuigen van het land komen. Dat kan bij regen gladheid op de weg veroorzaken. Alle reden voor zowel landbouwverkeer als de andere weggebruikers om voorzichtig te zijn.  Het is ook een aanleiding voor Verkeerswijzer Groningen en de politie om in september extra aandacht te besteden aan landbouwverkeer op de weg.

Brochure landbouwverkeer
Voor u als eigenaar/bestuurder van landbouwvoertuigen is de brochure ‘Landbouwverkeer. Maak het verschil, kies voor veiligheid’ van de politie beschikbaar. Hierin staat informatie over de wet- en regelgeving voor verkeersdeelname met landbouwvoertuigen. U ontvangt de brochure via de brancheorganisaties. De politie houdt deze periode een extra oogje in het zeil en kan bij controles ook de brochure uitdelen.

Moddercampagne en -folder
Aan ‘modder op de weg’ wordt extra aandacht besteed, onder andere met een speciale folder ‘Modder op de weg’. De folder wordt door Verkeerswijzer Groningen uitgegeven aan landbouwverkeer. Er staat in waarvoor bestuurders van landbouwverkeer precies verantwoordelijk zijn bij modder op de weg en wat ze dan moeten doen. De folder is digitaal  beschikbaar via de brancheorganisaties.

Vanaf half september voert Verkeerswijzer Groningen een speciale moddercampagne. Die wijst inwoners en weggebruikers in de provincie Groningen op het extra landbouwverkeer en op de gevaren van modder op de weg. Ook vraagt het VVB met de campagne om begrip voor de beperkingen van landbouwvoertuigen in het verkeer en voor het feit dat modder op de weg onvermijdelijk is.