Oproep voor verse groente en fruit voor voedselbank Groningen

De drie vrachtwagens die ’s ochtends langs de supermarkten rijden om de producten op te halen, komen steeds vaker vrijwel leeg terug. Te weinig om aan onze cliënten verse groenten en fruit mee te geven. Producten voor de gezinnen die afhankelijk zijn van deze noodzakelijke aanvulling op hun boodschappen.

Oproep
Lange tijd was er een prachtige samenwerking met de supermarkten om de verspilling van goed voedsel tegen te gaan. De Voedselbank mocht de producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zaten gratis ophalen. Steeds meer supermarkten gaan deze producten nu zelf verkopen in hun winkels tegen hoge kortingen. En dat merkt de klant van de Voedselbank. Wij willen dan ook een oproep doen aan telers van appels & peren en hen die verse groenten verbouwen zoals rode- en  witte kool, bloemkool, wortels, uien en spruiten, contact op te nemen met het regionale distributiecentrum van de voedselbanken in Groningen.

Contact
Wilt u ons helpen, dan kan dit in de vorm van een donatie of tegen een kleine financiële vergoeding. Onze chauffeurs zijn graag bereid om producten bij u op te halen.
Neemt u contact met ons op? Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur op nummer tel: 050-3117936 bij geen gehoor 06-45490911 of via de mail


Bron: Voedselbanken Groningen