Gratis webbinar over cybercriminaliteit

Cybercriminelen zien in deze crisistijd hun kans schoon om ondernemers op te lichten met nepmails, ransomware (gijzelsoftware) en hacks, waarbij misbruik wordt gemaakt van het coronavirus. Het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CCV), waar LTO Noord al eerder informatieavonden over criminaliteit op het platteland mee organiseerde, organiseert nu een gratis webinar over cybercrime. Dit kan ook voor ondernemers in de agrarische sector interessant zijn.

Juist nu is het belangrijk om extra alert te zijn om te voorkomen dat ook jouw onderneming slachtoffer wordt van cybercrime. Het CCV heeft samen met de regionale Platforms Veilig Ondernemen (PVO) een gratis cybercrime webinar voor ondernemers georganiseerd op donderdag 23 april 2020 van 14:00 – 15:00 uur. In dit webinar wordt u in een uur getraind door een ethisch hacker. De training gaat over de belangrijkste vormen van cybercriminaliteit: phishing (ook in relatie tot het coronavirus), ransomware en CEO-fraude. Ook is er aandacht voor veilig thuiswerken. Aansluitend is de ethisch hacker een kwartier beschikbaar om vragen te beantwoorden.
 
Programma:
14:00 Opening door Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
14:05 Verhaal van een cyberslachtoffer: ‘hoe ik mijn bedrijf verloor door een cyberhack’
14:15 De hacker vertelt: ransomware, phishing, CEO-fraude, de rol van het coronavirus en thuiswerken
14:45 Vragenronde
15:00 Afsluiting door regionaal cyberburgemeester Martijn Vroom van de gemeente Krimpen aan den IJssel
                     
Aanmelden kan via deze link.  U ontvangt via het opgegeven e-mailadres een link waarmee u het webinar gratis online kunt volgen.