Beregenen

LTO Noord tevreden over plaatsen noodpompen Hunze en Aa

Het waterschap Hunze en Aa’s plaatst dinsdag 11 augustus noodpompen in de omgeving van Veendam, Stadskanaal, Westerwolde en de Drentse Veenkoloniën waarmee water ingepompt wordt, zodat nachtberegening voor boeren en tuinders gegarandeerd is.

LTO Noord heeft aangedrongen op goede afspraken omtrent waterbeheer tijdens deze periode van extreme hitte. Brenda Timmerman, regiobestuurder LTO Noord, regio Noord: “We zijn tevreden dat het waterschap ons gehoord heeft en nu de noodpompen plaatst. Met de noodpompen wordt de watercapaciteit uitgebreid zodat boeren en tuinders gegarandeerd zijn van water tijdens de nachtberegening.”

Het verbod op beregening is nog steeds van kracht. LTO Noord heeft sterk gepleit voor het intrekken van het beregeningsverbod van waterschap Hunze en Aa’s. “Voor boeren en tuinders is deze periode cruciaal om de gewassen te laten groeien en tot een goede oogsten te komen”, aldus Timmerman. “We zetten ons nog steeds in voor verruiming van de beregeningstijden.”

LTO is tevreden dat het waterschap nu, na inbreng van cruciale aspecten vanuit de agrarische sector,  de extra pompen plaatst. “We willen nu betrokken blijven bij de besluitvorming van het waterschap. Ook in het vervolg willen we voorafgaand aan de besluitvorming over waterbeheersing  in overleg met het waterschap.”